UZVRAĆAJU UDARAC: Hrvati kažnjavaju slovenačke ribare!

Autor: Tanjug

Svet

01.02.2018

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenački ribari dobili su prve kazne iz Hrvatske zbog ulaska u Piranski zaliv, u vode koje Hrvati smatraju svojom teritorijom, javila je danas slovenačka agencija STA.

RepublikaFoto: twitter.com/MarioPlesej

Hrvati čuvaju Piranski zaliv

Ribar Silvano Radin rekao je slovenačkoj agenciji da mu je danas stiglo šest kazni, svaka u iznosu od po skoro 2.000 evra.

U jednoj od kazni, ribar je optužen da je lovio ribu u komercijalne svrhe u "hrvatskim teritorijalnim vodama". Od odluke arbitražnog suda nisam nijednom prešao arbitražnu granicu, rekao je Radin.

Zbog toga on neće, kako je rekao, platiti te kazne, ali će se obratiti advokatskoj kancelariji, koju je angažovalo slovenačko ministarstvo za poljoprivredu.

Pored Radina, još nekoliko slovenačkih ribara dobilo je naloge da plati kazne. Hrvatska policija saopštila je da je 11 kazni poslato slovenačkim ribarima. Slovenačka policija je prve kazne poslala hrvatskim ribarima 26. januara zbog ilegalnog prelaska granice na moru, navela je STA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading