MULA NA AERODROMU U ZAGREBU: Transrodna Brazilka doletela sa 117 kapsula droge u stomaku

Autor:

Svet

01.11.2022

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Dok je putovao iz Lisabona za Zagreb carinici i policajci su 45-godišnjeg Brazilca "markirali" kao potencijalnog sumnjivca.

MULA NA AERODROMU U ZAGREBU: Transrodna Brazilka doletela sa 117 kapsula droge u stomaku

Foto: pixabay.com

Na zagrebačkom aerodromu u utorak je pala još jedna kokainska "mula", 45-godišnji Brazilac koji je progutao 117 kapsula sa 1,17 kg kokaina, ali je uhapšen u zajedničkoj akciji carine i policije.

On je u utorak stigao na aerodrom "Franjo Tuđman" letom iz Sao Paula preko Lisabona, prenosi Jutarnji.

Prilikom obavljanja carinskog nadzora, pronađeno je 240 grama droge kokaina u 24 kapsule koje je tokom leta prirodnim putem istisnuo, da bi nedugo zatim osumnjičeni na isti način istisnuo još 31 kapsulu ispunjenih kokainom težine 310 grama tokom preduzimanja službenih mera i radnji prema njemu na aerodromu.

Još dok je putovao iz Lisabona za Zagreb carinici i policajci su 45-godišnjeg Brazilca "markirali" kao potencijalnog sumnjivca. Iskusnim carinicima i policajcima za oko je zapeo njegov plan putovanja, a kad se 45-godišnjak nakon što je prošao kontrolu pasoša pojavio na carini, sumnje su se potvrdile.

Kad je stavio žensku torbu kroz uređaj za rendgen, odmah su uočili predmete podesne za krijumčarenje droge. Izdvojili su muškarca koji je zapravo više ličio na ženu jer je u postupku promene pola.

U šolji posebnog wc-u koji upravo služi kako bi osobe koje u utrobi prenose krijumčarenu robu ispraznile sadržaj creva završile su kapsule.

Brazilac je shvatio da je u bezizlaznoj situaciji, ali još uvek je bio dovoljno pribran i priseban da pristane u pratnji policije da ode u zagrebački KBC jer u slučaju da je pukla samo jedna kapsula verovatno ne bi preživeo.

I na rendgen snimku abdomena video se veći broj stranih tela u njegovom probavnom traktu.

Tokom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u telu prenosio još 62 kapsule ispunjene drogom kokain.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predat pritvorskom nadzorniku dok je krivična prijava podneta nadležnom državnom tužilaštvu.

Od maja ove godine ovo je prva "mula" koja je pala s kokainom na zagrebačkom aerodromu. Nakon nekoliko višekratnih zaplena krijumčari su zaobilazili aerodrom, ali su odlučili da se vrate.

Nakon što je nad njim završeno kriminalističko istraživanje 45-godišnji Brazilac predat je pritvorskom nadzorniku.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading