SKANDAL U CRNOJ GORI, SVEŠTENIKU NIJE DOZVOLJENO DA GLASA U MANTIJI! Oglasio se otac Branko Tapušković: KRŠE SE OSNOVNA PRAVA!

Autor:

Svet

23.10.2022

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svešteniku Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve ocu Branku Tapuškoviću danas nije dozvoljeno da glasa u mantiji na biračkom mjestu 24-D u osnovnoj školi Dr Dragiša Ivanović na Zlatici sa obrazloženjem da uniformisana lica nisu mogla da glasaju, te nije dopušteno ni policajcima ni vatrogascima da glasaju u uniformi.

SKANDAL U CRNOJ GORI, SVEŠTENIKU NIJE DOZVOLJENO DA GLASA U MANTIJI! Oglasio se otac Branko Tapušković: KRŠE SE OSNOVNA PRAVA!

Foto: youtube.com/printscreen

Crnogorska Borba je kontaktirala sveštenika Branka Tapuškovića koji je kazao da se ovo ne sprovodi na svakom meestu te da je njegov kolega saslužitelj uredno glasao u mantiji.

Kako je rekao, sveštenik može skinuti mantiju i glasati u civilu, ali to nije mogućnost za monahe i monahinje koji 24/7 moraju nositi mantiju, shodno njihovom poslušanju i monaškoj zakletvi.

- Iz ovog proizilazi da se na biračkom mestu 24-D u osnovnoj školi Dr Dragiša Ivanović krše Ustavna prava monaha i monahinja Mitropolije crnogorsko-primorske koji su državljani Crne Gore a koji po Ustavu Crne Gore imaju pravo da biraju i da budu birani. Monasi i monahinje su 24 časova u mantiji, nemaju civilnu odeću, i samim tim im je uskraćeno pravo da glasaju na izborima - kazao je otac Branko Tapušković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading