DAN SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE: Poziv da se u Crnoj Gori istaknu trobojke

Autor:

Svet

15.09.2022

05:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski portal in4s.net povodom Dana srpskog jedinstva pozvao je da se đirom Crne Gore istaknu srpske trobojke.

DAN SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE: Poziv da se u Crnoj Gori istaknu trobojke

Foto: youtube.com/printscreen

Zastava Srbije

Neka se glasno čuje: i svuda gdje je srpska duša koja, tamo je meni otadžbina moja!

„Trobojka“ je jedan od simbola Srba, bez obzira da li žive u Herceg Novom, Somboru, Banjaluci, Kosovskoj Mitrovici, Kumanovu, ili Trebinju, Beogradu, Foči, Podgorici, Novom Sadu…

Sa vjerom u Boga i naše Svetosavlje, danas ćemo, u ime svih naših svetih, naših mučenika, stradalnika, junaka i podvižnika, istaknuti srpske trobojke! 

Na ulicama! Na naših kućama! U našim srcima!

Danas je dan kada prizivamo slavu Svetog Save, svih svetih Nemanjića, Miloša Obilića, Njegoša, Svetog Vasilija Ostroškog! 

Danas ćemo hrabro i dostojanstveno, kako smo to i uvijek radili, pokazati cijelom svijetu da je Srpstvo živa rijeka koja izvire iz srpskih duša i uliva se u Carstvo Nebesko!

Raduj se srpski rode! Danas je Dan svih Srba!

Jovan Markuš za IN4S: Treba da se ugledamo na naše Srbe u SAD
Nažalost tačno je da mnogi i ne znaju što predstavlja ovaj Praznik. Ukoliko nam nije jasno treba samo da se ugledamo na naše Srbe u SAD, kazao je za IN4S, publicista i bivši gradonačelnik Cetinja Jovan Markuš. 

„Pred nama u Crnoj Gori predstoji mukotrpni posao na edukaciji jer mnogi nijesu svjesni ni da su im preci Srbi a ne koji su nam nacionalni simboli i što predstavlja ovaj praznik“, istakao je Markuš i dodao:

Svaka čast Srbima u Herceg Novom i Nikšiću koji ne zaboravljaju ovaj praznik a nadati se da će to zaživeti i u drugim gradovima. Crna Gora živi u lažima i obmanama od 1945 g do danas i stvari se ne mogu preko noći promijeniti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading