"TRKA" UŠLA U FOTO FINIŠ: Vuk i Žarko se bore za titulu najvećeg džabalebaroša Crne Gore - ostaju do Nove godine ako treba

Autor:

Svet

22.08.2022

05:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hladovina starog javora u Breznima, pravo je mesto za sticanje nezvanične titule najvećeg džabalebaroša Crne Gore. Pravila su jednostavna, ko najduže bude ležao poneće naslov prvaka. A ko će pobediti odlučiće duel između Vuka i Žarka.

"TRKA" UŠLA U FOTO FINIŠ: Vuk i Žarko se bore za titulu najvećeg džabalebaroša Crne Gore - ostaju do Nove godine ako treba

Foto: Printscreen/RTCG

„Bez zlata ne idem na Zabjelo“, poručuje Žarko Pejanović, dok Vuk Koljenšić ističe: „Ja sam ovde da neke svoje limite pomerim“.

Preostala dva takmičara, od devetorice, koliko ih bilo na startu nadmetanja kažu da uživaju u ambijentu.

“Nama je udobno, top. Taman nema one vrućine iz Podgorice, da se ohladimo i odmorimo malo ovde. Imamo vremena, pa i da dočekamo ovde Novu godinu ako treba“, kaže Žarko u šaljivom tonu.

„Uživam, jako je lepo iza mene, ispred mene i oko mene. Tako da se ne bih bunio i ostaću dokle mi god bude udobno i dok ne poželim neku novu avanturu u životu“, dodaje Vuk.

Republika

Foto: Printscreen/RTCG

 

 

Priča je pokrenuta u Etno selo “Montenegro”, gde se već jedanaest godina organizuje ovo neobično takmičenje.

“Prošle godine smo blago promenili pravila. U prvih deset sezona nije bio dozvoljen odlazak do toaleta, bojali smo se da takmičarima to ne nanese neke zdravstvene probleme, pa smo dozvolili takmičarima odlazak u toalet na svakih osam sati. Onda se to pretvorilo u pravo psihološko takmičenje, a i takmičenje ko može duže da izdrži da leži. Tako je rekord pomjeren sa 52 sata na 117 sati prošle godine”, reči su Milonje Blagojevića iz Etno sela.

Ističe da nadmetanje u džabalebarenju predstavlja i beg od svakodnevnih vesti i briga.

Republika

Foto: Printscreen/RTCG

 

 

“Mislim da je ljudima dosta i previše svih ovih dešavanja u vezi sa poslednje dve godine. A kod nas uz ta dešavanja oko epidemije imamo još i ova politička naša dešavanja koja su ljudima preko glave. Ova situacija dođe ljudima kao rasterećenje da malo odmore mozak od svih vesti na televizijama”, jasan je Blagojević.

Dok Vuk čita knjige i gleda filmove, Žarko je uvjeren u pobedu, a nagrada za osvojeno prvo mesto u džabalebarenje iznosi 350 eura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading