PRONAĐENA CRNA KUTIJA IZ AVIONA KOJI SE SRUŠIO U GRČKOJ

Autor:

Svet

17.07.2022

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatrogasci i vojska izvukli su tela trojice iz olupine ukrajinskog Antonova An-12 koji se u subotu srušio u blizini grada Kavale na severu Grčke i navodno pronašli crnu kutiju. Ovo je u nedelju objavio TV kanal Skaj.

PRONAĐENA CRNA KUTIJA IZ AVIONA KOJI SE SRUŠIO U GRČKOJ

Foto: Printscreen/Facebook/Forecast Weather Greece

Pad aviona Kavala

Prema rečima nadležnih pronađena su tela svih osam članova posade, prenosi Skai.gr.

Načelnika jedinice za uklanjanje municije, rekao je ranije danas da su pronađena su tela sedam od osam članova posade ukrajinskog An-12, koji se srušio u subotu. "Pronađen je i predmet, što može biti crna kutija aviona“, rekao je on.

Objavio je fotografiju narandžaste sprave sa francuskim natpisom "Snimač leta. Ne otvaraj".

U nedelju je gradonačelnik regiona Pangeo Filipos Anastasijades rekao da radnici iz specijalne jedinice za reagovanje na katastrofe rade na mestu nesreće. Dronovi su locirali šest od osam tela, rekao je Anastasijades, a potraga za druga dva se nastavlja.

Tela članova posade biće dostavljena na sudsko-medicinski pregled u Komotini, a nakon toga će tamo biti prebačena diplomatskim predstavnicima Ukrajine u Grčkoj“, rekao je gradonačelnik.

Avion, u vlasništvu ukrajinske kompanije, izvršio je u subotu komercijalni transportni let (MEM3032) na relaciji Srbija-Jordan-Bangladeš. Pilot je prijavio kvar na jednom od četiri motora i dobio dozvolu za prinudno sletanje na aerodrom u Kavali. Iznad poluostrva Atos, avion je skrenuo za 180 stepeni ka sletanju, ali je sa zapaljenim motorom počeo da gubi visinu. Pretpostavlja se da je prilikom spuštanja zakačio dalekovod. An-12 se srušio 40 km od aerodroma u Kavali.

Grčka uprava za civilno vazduhoplovstvo (CAA) potvrdila je u saopštenju za javnost u nedelju da je pilot An-12 prijavio dispečere o požaru u motoru broj četiri pre pada u Grčkoj.

Pošto je avion leteo samo iznad teritorije Grčke, posada nije bila obavezna da prijavi teret koji je prevozila. Kako prenosi grčki TV kanal ERT iz Beograda, ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović obavestio je u nedelju da je An-12 prevozio 11,5 tona municije namenjene Republici Bangladeš.

Srpske vlasti i ukrajinska kompanija Meridijan er kargo, u čijem je vlasništvu bila letelica, potvrdile su da je poginulo svih osam članova posade iz Ukrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading