OGLASIO SE DRITAN POSLE ODLUKE DPS: Kada niste u mogućnosti da pomognete državi, da joj makar ne odmažete

Autor:

Svet

10.07.2022

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Crne Gore Dritan Abazović pozdravio je odluku Predsedništva Demokratske partije socijalista (DPS) da uskrati podršku Vladi na čijem je čelu.

OGLASIO SE DRITAN POSLE ODLUKE DPS: Kada niste u mogućnosti da pomognete državi, da joj makar ne odmažete

Foto: Tanjug/AP

Abazović je rekao da je "odgovorno i državnički kada niste u mogućnosti da pomognete državi, da joj makar ne odmažete".

"Videćemo šta je stav većine poslanika. Crna Gora mora dalje - kriminal, korupcija i nacionalizam nisu opcije. Pobediće evropska budućnost", poručio je Abazović.

Predsedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) saopštilo je da je Vlada izgubila podršku te stranke zbog, kako su ocenili, napuštanja evropske agende.

"Na danas održanoj sednici Predsedništva Demokratske partije socijalista, kojom je predsedavao predsednik partije Milo Đukanović, izraženo je žaljenje zbog promene političkog kursa Vlade Crne Gore kojom je, suprotno političkom sporazumu o njenom formiranju, Vlada napustila prioritetni zadatak ispunjavanja obaveza iz agende evropskih integracija i ishitreno, neodgovorno i bez konsultacija sa stručnom javnošću ušla u zaključivanje Ugovora sa SPC čime je nanela neprocenjivu štetu državnim interesima Crne Gore", saopštilo je predsedništvo DPS.

"Takvom promenom prioriteta od strane Vlade propuštena je prilika da se obezbedi snaženje konsenzusa građanske, proevropske politike, a umesto toga, potpuno bespotrebno i autodestruktivno potencirane su stare podele u Crnoj Gori čime je ozbiljno ugrožena iznenadno ukazana šansa da naša Crna Gora, kao država koja već dugo prednjači u procesu pregovora sa EU, u dogledno vreme postane i njena prva sledeća članica", naveli su iz DPSa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading