ATINA DEMANTUJE: Bez dogovora sa Skopljem

Autor: Tanjug

Svet

09.01.2018

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom vesti koju su preneli makedonski mediji, a koja glasi da su Atina i Skoplje postigli dogovor da se Makedonija zove "Republika nova Makedonija" demantom je reagovalo grčko ministarstvo spoljnih poslova.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ministarstvo spoljnih poslova Grčke povodom pisanja albanskih medija da su Atina i Skoplje postigli dogovor oko imena Makedonije, kao i da će ono biti "Republika nova Makedonija", saopštilo je da se radi o albanskoj provokaciji i odbacilo takvu vest kao netačnu, prenose grčki mediji.

U saopštenju se navodi da se radi o čudnom i nepoznatom sajtu, kao i da nije prvi put da se neki albanski sajt bavi "scenarijima" za ime Makedonije.

Poruka koju šalje Atina Skoplju glasi, da Grčka želi rešenje, ali nije ona ta kojoj "gori pod nogama". 

- Vi gorite od želje za rešenjem zbog približavanja EU i NATO, pa onda nađite rešenje imena sa svojim prijateljima Albancima - navodi se u saopštenju.

Ovo je potvrdio i zamenik premijera Makedonije, Albanac Bujar Osmani, koji boravi u poseti Atini radi razgovora s rukovodstvom Ministarstva spoljnih poslova Grčke.

Osmani je rekao da za sada nema dogovora o nekoj vrsti rešenja i dodao da su u toku pregovori, kao i da očekuje da specijalni izaslanik UN Metju Nimic, na stastanku krajem meseca izađe sa konkretnim predlogom.

On je naglasio da "sve što se čuje u medijima o različitim imenima ili sugestijama je samo spekulacija" i ne pomaže procesu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading