JUNKER UPOZORAVA LJUBLJANU I ZAGREB: Vaš spor utiče na EU

Autor: Tanjug

Svet

08.01.2018

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je da granični spor između Hrvatske i Slovenije nije samo bilateralno pitanje, već da utiče na celu EU i da je to mnogo važnije pitanje nego što mnogi u Sloveniji i Hrvatskoj misle.

RepublikaFoto: Tanjug
Žan Klod Junker

Kako je objasnio, EK "ne želi incidente" između dve država i istakao da ponuda o posredavanju "nije dobro prihvaćena".

Nerešeno granično pitanje između Hrvatske i Slovenije utiče na perspektivu zemalja zapadnog Balkana da postanu članice EU, dodao je on, prenosi Hina.

- To nije samo bilateralni problem, nego i problem koji utiče na celu EU-u i u tom duhu je Komisija predložila da posreduje između dve strane. To je puno važnije pitanje nego što mnogi u Sloveniji i Hrvatskoj misle - rekao je Junker uoči razgovora sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom.

Slovenački predsednik Boris Pahor rekao je da nije tačan hrvatski stav o nerešenom graničnom sporu. 

- Granično pitanje je rešeno arbitražnom presudom. Ovde je reč o sprovođenju sporazuma, koji je deo sporazuma o pristupanju Hrvatske EU - rekao je Pahor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading