DODIK: Ako bude NATO, biće i ruske baze

Autor: Tanjug

Svet

05.01.2018

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je "RS donela odluku o vojnoj neutralnosti i da zato neće biti nikakvih baza NATO u BiH, pa ni u Brčkom, kako neki pominju".

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Dodik

Dodik je u intervjuu za "Sputnjik" naveo da je "stav Srpske jasan".

- Bilo kakva mogućnost da dođe do neke, hipotetički govoreći, baze NATO podrazumevala bi da bi bilo opšteprihvaćeno da bude i baza Rusa, ako su oni za to zainteresovani. Ali mislim da u tom pogledu nema odluke i da je nemoguće da se to desi - rekao je Dodik.

On je podsetio da su se "u Tuzli i Brčkom nalazile međunarodne snage i odatle su se povukle".

- Ostalo ih je još nešto malo: u čitavoj BiH oko 2.000 pripadnika tzv. operacije Altea, koji dolaze najčešće iz zemalja EU. I to treba da bude ukinuto, ali je uvedeno odlukom Saveta bezbednosti UN. Mislim da je neophodno da se i ta misija povuče. Apsolutno mislim da je lociranje baze u Brčkom nemoguće jer bi saglasnost za to morala da dâ Republika Srpska, a mi tu saglasnost nećemo dati - kazao je Dodik.

Predsednik RS je naveo da njom "ne upravljaju stranci, za razliku od drugih delova BiH gde stranci imaju dominantnu ulogu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading