SKANDALOZAN POTEZ ITALIJANSKOG AMBASADORA U JASENOVCU: Položio cveće na spomenik, ali kome???

Autor:

Svet

23.04.2022

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Jasenovcu je juče obeležena godišnjica proboja logoraša iz najvećeg ustaškog koncentracionog logora, a na zvaničnoj Tviter stranici italijanske ambasade u Zagrebu objavljeno je da je ambasador Pjerfrančesko Sako odao počast žrtvama koncentracionog logora Jasenovac, u ime mira i zaštite slobode i ljudskih prava.

SKANDALOZAN POTEZ ITALIJANSKOG AMBASADORA U JASENOVCU: Položio cveće na spomenik, ali kome???

Foto: Tanjug/T. PAVLEK

Na kraju objave, uz fotografiju na kojoj se vidi ambasador Sako kako polaže cveće na spomenik jasenovačkim žrtvama, stoji "Solidarnost sa hrvatskim narodom".

- Ambasador Sako odaje počast žrtvama koncentracionog logora Jasenovac, u ime mira i zaštite slobode i ljudskih prava. Solidarnost sa hrvatskim narodom - napisano je u tvitu.

Ne zna se da li je u pitanju slučajna omaška, ali je ova objava italijnske ambasade u Zagrebu izazavala pravu buru na Tviteru u komentarima ispod fotografije ambasadora Sakoa koji u Jasenovcu polaže cveće.

"Bruka" "sramota", "gde su srpske žrtve", "imate li srama" su samo neki od mnogobrojnih komentara.

 

 

U Jasenovcu je juče održana komemoracija u znak sećanja na 22. april 1945. godine, kada je 600 logoraša krenulo u proboj iz Jasenovca, a od njih je preživelo oko 100.

Jasenovac je bio najveći koncentracioni logor i logor smrti na području kvinslinške NDH. Ustaše su ubistva Srba, Jevreja i Roma na lokacijama unutar kompleksa Jasenovac i u povezanim logorima vršili na najmonstruoznije načine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Zoks

23.04.2022 10:53

Ništa nije slučajno

Milorad

23.04.2022 17:58

Bog ce vam suditi