MILO DAO 200.000 EVRA ŠOLAKU! Vlast u Podgorici pomaže tajkunsku televiziju!

Autor:

Svet

11.04.2022

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Televizija Nova M, uz još dve televizije, dobila donaciju od države

MILO DAO 200.000 EVRA ŠOLAKU! Vlast u Podgorici pomaže tajkunsku televiziju!

Foto: Profimedia;Tanjug/AP

Milo Đukanović uplatio je keš Draganu Šolaku. Sa 200.000 evra vlast u Podgorici odlučila je da pomogne Novu M televiziju, koja je u vlasništvu tajkuna i glavnog medijskog promotera politike koju vodi Dragan Đilas.

Crnogorski mediji ističu da je Šolak poznat kao multimilioner, te da je neshvatljivo zašto mu vlast gura novac u džepove.

- Interesantno je ipak kako se vlast odlučila da pomogne televiziju Nova M, koja je u vlasništvu čoveka čiji je kapital dovoljno veliki da može da kupi čak i celi fudbalski klub! Šolak je izdvojio pozamašna sredstva gde je, kako mediji prenose, platio 100 miliona funti za Sautempton, jedan od većih engleskih klubova - piše u tekstu koji je objavila Borba.me i u kojem se navodi da su još dve televizije dobile sredstva.

NEPOZNATI KRITERIJUM

Podgorički novinari pitaju se i zašto njihova vlast i Milo Đukanović dotiraju medije koji su u vlasništvu stranog kapitala i zašto se u jeku ukrajinske krize novac poreskih obveznika ne usmerava za pomoć tamošnjim domaćim privrednicima. 

Širi imperiju u Crnoj Gori

Da je Šolak zainteresovan da gradi medijsku imperiju u Crnoj Gori, pokazalo se u septembru prošle godine. Mediji su tada objavili da je Šolak potpisao pismo o namerama za kupovinu Vjesti. Spekulisalo se da najčitanije novine time ulaze u sistem pune kontrole, te da će sa Šolakom, kao gazdom, Đukanović biti siguran da će njihovo pisanje biti pod kontrolom i afirmativno za njega i njegov DPS.

Da je u ozbiljnim demokratskim društvima neprihvatljivo bilo kakvo finansijsko davanje medijima koja nisu do kraja transparentna, potvrđuje Marko Matić, politički analitičar.

- U ovom slučaju nije poznato zašto je i prema kom kriterijumu izabran baš taj medij, osim činjenice da je u svom izveštavanju veoma naklonjen vrhu crnogorske vlade - naveo je Matić.

VEZE KAPITALA

Prema Matićevoj oceni, očigledna je sprega tajkuna i predstavnika krupnog kapitala.

- Jasno je da se u pozadini krije dogovor Dragana Šolaka i crnogorskih vlasti i da je na delu sprega politike, medija i krupnog biznisa koja pokušava da oblikuje i prekraja demokratsku volju građana Crne Gore - zaključuje naš sagovornik. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading