Hrvati JAVNO priznali: ZAVISIMO OD SRBIJE!

Autor:

Svet

17.03.2022

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor kompanije Fortenova Fabris Peruško govorio je kako se snalaze u novim okolnostima nastalim zbog ukrajinske krize i da li će u Hrvatskoj biti dovoljno hrane ili će uvoditi restrikcije. On je tom prilikom priznao da zavise od odluke Vlade Srbije.

Hrvati JAVNO priznali: ZAVISIMO OD SRBIJE!

Foto: Printscreen/Twitter/Nenad49186605

Na pitanje o zabrani izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Srbije, Peruško je odgovorio kako je kompanija pre dve godine bila u sličnoj situaciji i da deo robe drže u Srbiji, ali da srpska politika i vlasti uvek nađu rešenje jer imaju dobru saradnju. 

- Tri su ključne osobe u Srbiji, ministar poljoprivrede Nedimović, premijerka Brnabić i predsednik Vučić su u razgovorima koje vodimo uvek nađu način i nadam se da ćemo u narednim danima naći rešenje - rekao je Peruško gostujući u Dnevniku hrvatske Nova TV.

 

 

Voditelj ga je pitao da li na kraju Hrvatsku očekuje nestašica ulja ili će biti ulja koje će biti skuplje.

Mi kao Fortenova, i Dijamant i Zvezda, imamo dovoljno osiguranih rezervi za normalnu potrošnju, ono što trenutno vidimo, imamo jedno emocionalno preveliku kupovinu ulja, ta psihologija se prenosi sa nekih drugih tržišta, ovde imamo dovoljno rezervi za normalnu kupovinu. Ono što ćemo naverovatnije imati, ponovićemo recept koje su uvele neke zemlje i ograničiti na jednokratnu kupovinu jer moramo lokalne potrošače da osiguramo - odgovorio je Peruško hrvatskom novinaru. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Rade

18.03.2022 10:28

Ja bi' vam dao K

Ja Bre

18.03.2022 15:17

A nece nase cokoladice si vido

Ceca

18.03.2022 16:32

Ne damo vam nista