SRAMOTNA PRESUDA ZA KRVAVU AZRU BAŠIĆ: Nećete verovati koliko godina robije je dobila!

Autor: Republika

Svet

27.12.2017

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud BiH osudio je danas prvostepenom presudom Azru Bašić na 14 godina zatvora za zločine nad zarobljenim srpskim civilima u Domu JNA u Derventi i u selu Polje 1992. godine.

RepublikaFoto: youtube.com/rtvderventa
Krvolok Azra Bašić

Sud BiH izrekao je kaznu za zločine na području Dervente od 26. aprila 1992. do maja te godine. Osuđena je po 12 tačaka optužnice.

Sudsko veće je, na osnovu saglasnih iskaza svedoka, zaključilo da je Bašićeva ubila Blagoja Đuraša, te da je nanosila snažne fizičke i psihičke povrede zarobljenim srpskim civilima u Domu JNA.

Sudsko veće je to zaključilo i na osnovu iskaza svedoka koji su u vreme istrage prepoznali Bašićevu na fotografiji, te izjavili da je bila jedina žena u Domu JNA u periodu kada su izvršena ta krivična dela.

Kao otežavajuću okolnost Sud BiH je uzeo u obzir broj krivičnih dela i iskazanu okrutnost pri njihovom izvršenju.

Azra Bašić optužena je da je, kao pripadnik HVO od 26. aprila do početka maja 1992. godine, učestvovala u ubistvu, mučenju i nanošenju velikih patnji i povreda srpskim zarobljenicima u Domu JNA u Derventi i na području sela Polje.

Azra Bašić osuđena je po 12 tačaka optužnice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading