VELIKA HAVARIJA U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Skoplje u potpunom MRAKU odsečeno od sveta

Autor: Republika

Svet

13.02.2022

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika eksplozija na visokonaponskoj mreži u Skoplju izazvala je prekid snabdevanja struje glavnog grada Severne Makedonije.

VELIKA HAVARIJA U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Skoplje u potpunom MRAKU odsečeno od sveta

Foto: youtube.com/printscreen

Iz MUP-a saopštavaju da je eksplozija visokonaponske mreže MEPSO razlog što je danas popodne veliki deo Skoplja ostao bez struje.

"Zbog eksplozije visokonaponske mreže MEPSO deo Skoplja ima prekid u snabdevanju u struji, ali je deo po deo priključen", saopštio je MUP.

Požar u Skoplju, Pintija, koji je izbio u blizini trafostanice je lokalizovan. Gradonačelnik opštine Kisela Voda Orce Gjorgjievski istakao je da je nezvanično došlo do požara u Bunardžiku, ali za to nema potvrde.

On je rekao i da nema povređenih i da je sve pod kontrolom.

- Veliki požar je upravo lokalizovan naspram trafostanice u industrijskoj zoni. Vatrogasna jedinica je uložila sve napore da se požar sanira. Brzo su intervenisale službe MUP-a. Bićemo ovde, jer su neki dalekovodi u kvaru, pa da vidimo da li je ponovo požar na nekoj poziciji. Nema ljudskih žrtava, sve je pod kontrolom, rekao je gradonačelnik Orce Gjorgjievski.

Havarija na dalekovodu od TS Skoplje 4 do TS Bunardžik i požar kod trafo stanice, bili su razlog za prekid u snabdevanju električnom energijom u većem delu Skoplja, delovima Velesa i Ovče Polja. Ova dva faktora uslovila su ispad dva transformatora 400/110 kV, a samim tim i ispad cele trafostanice Skoplje 4 u naselju Pintija, saopštio je večeras AD MEPSO.

- Dispečeri AD MEPSO su u najkraćem mogućem roku uspostavili napon u većini naselja i postoji normalizovano snabdevanje električnom energijom. Defekti su izolovani i radi se na njihovom otklanjanju. Ovom prilikom AD MEPSO obaveštava građane da su večeras mogući kratkotrajni prekidi u isporuci električne energije, ali samo kako bi se stvorili uslovi da naše stručne ekipe otklone preostale kvarove, navodi se u saopštenju AD MEPSO.

Bez struje je večeras od 17.15 do 18.00 bilo skoro celo Skoplje. Struje nije bilo u Centru, Aerodromu, Kiseloj Vodi, Karpošu, Čairu, Đorče Petrovu.

Iz preduzeća saopštavaju da su večeras mogući kratkotrajni prekidi u isporuci električne energije, ali samo kako bi se stvorili uslovi da stručne ekipe otklone preostale kvarove.

(Republika/24vesti.com)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading