SRBI HOĆE DA NAM OTMU DUBROVNIK! Hrvati se opet ostrvili na sve srpsko: DOK SMO MI IMALI KULTURU ONI SU SVIRALI GUSLE I JELI SVINJE!

Autor: Republika

Svet

09.02.2022

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mario Jareb, potpredsednik Matice hrvatske, optužio je našu zemlju da krade kulturu Dubrovnika, prema kom inače ima "velikosrpske ambicije".

SRBI HOĆE DA NAM OTMU DUBROVNIK! Hrvati se opet ostrvili na sve srpsko: DOK SMO MI IMALI KULTURU ONI SU SVIRALI GUSLE I JELI SVINJE!

Foto: Youtube/Osjecka TV, Pixabay

Mario Jareb na skandalozan način napao našu zemlju

Potpredsednik Matice hrvatske Mario Jareb žestoko se ostrvio na Srbiju, izneo niz neistina, a zatim na skandalozan način i izvređao sve što ima veze sa našom zemljom i narodom, tvrdeći kako imamo pretenzije da osvojimo Dubrovnik koji je, kako je istakao, oduvek meta velosrpskih prisezanja.

Jareb je gnusne izjave izrekao u emisiji "Dobro jutro Hrvatska" hrvatskog Javnog servisa HRT, počevši s optužbama da naša zemlja prisvaja hrvatske književnike. 

- Reč je o dubrovačkoj književnosti. Da se poslužim jednim izrazom, o takozvanoj "srpskoj Atini", kako to vole neki tamo preko da govore. Dubrovnik je uvek bio i jeste meta tih velikosrpskih prisezanja - naglasio je Jareb i dodao:

- Dubrovačka književnost je jedan od najvećih dostignuća hrvatske kulture, s obzirom na to da su u to doba Srbi imali samo gusle, rakiju i prasetinu, pa nemaju ništa slično što bi ih svrstalo među druge evropske narode - opleo je on, prenosi Sputnjik. 

Međutim, hrvatski "ekspert" se tu nije zaustavio, pa je nastavio da Srbiju optužuje za otimačinu, ali i za bezumnu agresiju. 

- Kad zatreba, onda prema tome idu tenkovima i topovima, videli smo to u ratu. To im treba da se svrstaju u taj neki evropski kulturni zemljopis - rekao je Jareb.

A na pitanje da li je to falsifikovanje istorije, on je, mrtav-hladan istakao kako Srbiju niko ne može da prisli da odustane od takve prakse.

- Dobar put bi bio da se naša kultura predstavlja na stranim jezicima. Vi vani imate puno neinformisanih ljudi, pa bi na taj način mogli da razumeju šta se događa - poručio je potpredsednik Matice hrvatske. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Daki

09.02.2022 13:25

1903 samo 3posto hrvata je Bilo u Dubrovniku

tesla

09.02.2022 13:40

kad mu vidis frizuru i pogled, znas da je psihopata.. vrv cuva decije lutke u podrumu...

Satirko

09.02.2022 14:38

Meni drago kad vidim takvu inteligenciju na javnim polozajima u komsiluku.