AFERA KOJA JE RASKRINKALA MILA ĐUKANOVIĆA: Jedan zaposleni, četiri glasa

Autor:

Svet

17.01.2022

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U moru afera koje su dobro protresle Crnu Goru, za vreme vladavine Mila Đukanovića i njegovog DPS-a, posebno mesto je zauzela afera „Snimak“.

AFERA KOJA JE RASKRINKALA MILA ĐUKANOVIĆA: Jedan zaposleni, četiri glasa

Foto: Tanjug

Nije ova afera mnogo iznenadila građane Crne Gore, jer već se znalo kako stvari funkcionišu, ali te 2013. godine je konačno bilo konkretnih dokaza, crno na belo, onih koje niko nije mogao da ospori.

Dnevnik “Dan” danima je objavljivao transkripte sa sednica Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Pomenuta afera vezana je za objavljivanje audiosnimaka sa sednica organa DPS-a na kojima je govoreno o upotrebi državnih resursa u stranačke svrhe, odnosno zapošljavanju po partijskoj pripadnosti pre parlamentarnih izbora koji su se odigrali 2012. godine.

Na snimcima, koje je objavio list “Dan”, može se čuti kako deo funkcionera DPS-a, između ostalih, Zoran Jelić, Zoran Vukčević, Daliborka Pejović, Zoran Bošnjak, Dejan Medojević govore o mogućim zloupotrebama državnih institucija i resursa u partijske svrhe.

Tadašnji direktor zavoda za zapošljavanje Zoran Jelić je rekao:

Kroz ovaj program zaposlićemo pre svega članove DPS. Jedan zaposleni to su četiri glasa. Ako uspemo da zaposlimo našeg čoveka smanjili smo njima jedan glas a nama povećali.

Republika

Foto: Slu`ba za informisanje predsednika Crne Gore

Milo Đukanović

 

Nakon što su snimci izašli na videlo i uzburkali javnost, formiran je skupštinski Anketni odbor, koji je, zbog optužbi za korupciju 70 sati saslušavao više državnih i funkcionere DPS-a, među kojima i Đukanovića, a svi oni su negirali navode da je prilikom zapošljavanja bilo favorizavanja članova te partije.

Anketni odbor potom je usvojio samo tehnički izveštaj o tom slučaju, pošto u tom skupštinskom telu nije bilo saglasnosti da li je bilo političkih zloupotreba prilikom zapošljavanja.

Tužilastvo Crne Gore odbacilo je ranije sve, osim jedne, prijave vezane za aferu “Snimak”, jer je, kako je saopšteno, utvrđeno da u radnjama i izjavama funkcionera DPS-a nema elemenata krivičnog dela.

Predsednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović kazao je ranije da je on lično redakaciji dnevnog lista “Dan” dostavio audio-snimke sa sednica DPS-a.

Iz DPS-a je potom saopšteno da je Pajovićevo priznanje potvrda da je afera “Snimak” politički iskonstruisana za kratkoročnu upotrebu uoči aprilskih predsedničkih izbora.

Godine su prošle, ostalo je samo sećanje na aferu “Snimak” i gorak ukus da je Milu i milovcima, vazda, sve dozvoljeno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading