DEMOKRATSKI FRONT NE MOŽE U VLADU! Eskobar: Oni izazivaju podele, podstiču etničke tenzije i blokiraju put ka Evropi

Autor:

Svet

17.01.2022

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Crnoj Gori i dalje postoje duboke podele, tenzije između vladajuće koalicije i opozicije, ali i tenzije unutar same vladajuće koalicije. Na pitanje šta vidi kao rešenje političke nestabilnosti u Crnoj Gori, koja utiče i na njen napredak ka članstvu u Evropskoj uniji, Eskobar ističe da nije na Sjedinjenim Državama da rešavaju tenzije i probleme vladajuće koalicije unutar jedne članice NATO-a.

DEMOKRATSKI FRONT NE MOŽE U VLADU! Eskobar: Oni izazivaju podele, podstiču etničke tenzije i blokiraju put ka Evropi

Foto: printscreen

Garijel Eskobar

- DF je u prošlosti bio veoma protiv NATO-a i nije bio od pomoći svojim izjavama o Kosovu. Tako da ne verujem da se to promenilo i ne smatramo ih odgovarajućim partnerom - poručio je Gabrijel Eskobar.

- Međutim, jasno smo stavili do znanja šta očekujemo, da se nadamo se da će Crna Gora ostati zapadno orijentisana zemlja, čvrsta članica NATO-a i da će nastaviti da napreduje na putu ka članstvu u Evropskoj uniji. Jasno smo stavili do znanja da ne smatramo da sve stranke u političkom spektru ispunjavaju te kriterijume. Ali u međuvremenu, želeli bismo da nastave u tom pravcu. Još jedna komplikacija je što takođe smatramo da oni treba da rade veoma naporno u borbi protiv korupcije. To su naša očekivanja. A kako će rešiti tekuću krizu, zaista zavisi i od lidera zemlje i od glasača - navodi Eskobar, prenose Novosti.

Na crnogorskim liderima je, navodi, da donesu odluku o tome da li će biti manjinske vlade.

- A što se tiče Demokratskog fronta, on se pokazao kao neko ko izaziva podele, podstiče etničke tenzije, stalno blokira reforme u parlamentu i time blokira put ka Evropi. Takođe je u prošlosti bio veoma protiv NATO-a i nije bio od pomoći svojim izjavama o Kosovu. Tako da ne verujem da se to promenilo i ne smatramo ih odgovarajućim partnerom - poručuje Eskobar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
ivan

19.01.2022 19:05

Ako neko izaziva probleme u cnoj gori to nije demokratki front sam eskobar je problem

perhan

21.01.2022 15:27

Ovdje se vidi ko kapu kroji. Ko je Eskobar da ka,e ko moze ili nemoze u vladu. A takodje ne zelimo da se DRPS vraca na vlast, dosta je bilo 30 godina. Ne treba da nas interesuje ko iz van sta zeli, nego sta nas narod zeli. Pa kako n god bilo. Zna se ko je koliko glasova osvojio i tako neka bude zastupljenost u koalicionoj vladi. Pa koliko god trajala. Nemoze Abazovic sa 5 poslanika da vodi vladu.