VELIKA PLJAČKA MILA I BOKANA! Milionima od PCR testova finansiraju KK BUDUĆNOST

Autor:

Svet

14.01.2022

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Bokan, u čijem je magacinu pronađeno pola tone kokaina, desna ruka Mila Đukanovića, drži monopol na PCR testove u Crnoj Gori, zarađuje milione evra i na taj način finansira Košarkaški klub Budućnost iz Podgorice, otkrivaju izvori Srpskog telegrafa.

VELIKA PLJAČKA MILA I BOKANA! Milionima od PCR testova finansiraju KK BUDUĆNOST

Foto: Wikipedia/Tanjug/ST/V.LUKIĆ

Dragan Bokan

Ovaj kontroverzni biznismen, koji nikad nije krio bliskost sa crnogorskim predsednikom, vlasnik je kompanije "Voli", koja je u žiži javnosti jer je u paketima banana pristiglim iz Južne Amerike otkrivena ogromna količina droge, za koju se sumnja da pripada "kavčanima", odnosno Radoju Zviceru i Veljku Belivuku.

ZARADA SVE VEĆA

- Bokan je stvarni gazda lanca laboratorija "Moj lab", mada se kao stopostotni vlasnik i osnivač u papirima vodi izvesni Milan Mijović. "Moj lab" je prvi dobio dozvolu da vrši PCR testiranje, a doskora niko drugi nije mogao ni da pomisli da uđe u ovaj biznis, koji je prosto eksplodirao otkako je krenula epidemija koronavirusa. Zarada je ogromna, a javna je tajna da polovina ide u kasu Budućnosti - kaže naš sagovornik.

Dajković: Od konduktera do biznismena

Vladislav Dajković, predsednik Slobodne Crne Gore, kaže da nije iznenađen saznanjima Srpskog telegrafa.

Republika

Foto: printskrin

Vladislav Dajković

- Gospodin Bokan je devedesetih radio kao kondukter da bi u godinama tranzicije, baš kao i mnogi drugi, postao miljenik režima, a sada i milioner. Đukanović je još krajem prošlog veka ušao u biznis sa "bananama", za šta ga je predsednik Crne Gore Momir Bulatović optužio, jasno aludirajući na šverc kokaina. Najbolji pokazatelj sposobnosti eksperata iz nove vlade jeste činjenica da Bokan nije saslušan zbog gotovo 500 kila kokaina u njegovom magacinu, dok, s druge strane, policija hapsi ljude koji poseku metar drva da ugreju porodicu tokom zime. Nego, kakvi eksperti, takva i država - kaže Dajković.

Koliko je ovaj biznis unosan, govori i to što se širom Crne Gore dnevno u proseku testira 4.000 ljudi. Ako se zna da je cena testiranja oko 50 evra, lako je izračunati da je to po danu čak 200.000 evra. Ukoliko Bokanu i ekipi od toga ostane samo 50 odsto, za 22 radna dana to je dva miliona i 200.000.

- Dakle, na račun Budućnosti se mesečno slije milion i 100.000 evra, naravno ako se računa prosek od 4.000 dnevno testiranih. Međutim, ne treba smetnuti s uma da ta brojka nekim danima ide i do 9.000 ljudi, a zbog zaraznijeg soja omikron očekivano je da bude i veća, a samim tim i zarada. Bukvalno pljačkaju narod da bi finansirali skupe igrače i propali klub - pojašnjava izvor našeg lista.

OSTALIMA MRVICE

Ljudi masovno idu baš u ove laboratorije jer se reklamiraju da imaju najsavremeniju opremu, a ima ih bukvalno na svakom ćošku, tako da konkurenciji ostaju samo mrvice.

Tužilac sve svalio na carinika i Ekvadorce!

Specijalni tužilac Miroslav Turković je juče saopštio da je ovo tužilaštvo, posle zaplene 500 kilograma kokaina u magacinu Bokanove firme "Voli", u četvrtak podnelo krivičnu prijavu protiv carinika Đoka Drobnjaka, kojeg sumnjiče da je postao član kriminalne organizacije koju su formirala dva N. N. lica.

Turković je rekao da Drobnjaka sumnjiče da je manipulisao kontejnerima u kojima se nalazila opojna droga, javljao brojeve kontejnera i ostalo. Među osumnjičenima su, kako je dodao, i nepoznati državljani Ekvadora koji su postali pripadnici te organizacije, a njihov zadatak je bio da nabavljaju plombe, ostavljaju ih u kontejnerima sa kokainom da bi ih drugi pripadnici kada preuzmu drogu ponovo plombirali.

Tužilac je rekao da Drobnjaka sumnjiče da je označio kontejner kojim je u Bar početkom januara stigla droga i preusmerio ga ka "Voliju", gde je trebalo da bude preuzet, ali da je to sprečeno.

- Bokan u ovom poslu blisko sarađuje sa firmom "Glosari", koja je od početka epidemije imala monopol na uvoz sve opreme i medicinskih sredstava za lečenje koronavirusa u državnim ustanovama i bolnicama, pa tako i PCR testova - kaže dobar poznavalac šeme po kojoj sve funkcioniše i dodaje:

- S njima blisko sarađuje i Branimir Gvozdenović, jedan od Milovih najpoverljivijih saradnika, bivši ministar turizma i politički direktor nekada vladajuće Demokratske partije socijalista, kao i dr Boban Mugoša. Ovaj drugi je, prema sopstvenim rečima, više od 25 godina proveo u Institutu za javno zdravlje Crne Gore, gde je doskora bio i direktor, ali je posle promene vlasti podneo ostavku. On je, inače, bio jedan od glavnih koordinatora borbe protiv korone na početku pandemije.

Srpski telegraf je pokušao da dobije odgovore od aktera ove afere, ali oni to nisu učinili do zaključenja ovog broja.

Bonus video:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading