VIDITE NAPORE VUČIĆA SA SAČUVA MIR! Stručnjak za bezbednost: BiH je deo međunarodne igre!

Autor:

Svet

03.01.2022

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjak za bezbednosti i terorizam Dževad Galijašević zjavio je danas da predsednik Srbije odlično zna da Bošnjaci i Srbi ne žele rat i da misli, da su informacije koje ima šef srpske države tačne

VIDITE NAPORE VUČIĆA SA SAČUVA MIR! Stručnjak za bezbednost: BiH je deo međunarodne igre!

Foto: ST/P.Divac

Zapad vidi islamističko lutanje i politički radikalizam, kaže Galijašević i ističe:

- Vidite vi tu jasne stavove, pa i u regionu. Vidite napore i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se sačuva mir. Mislim da su informacije koje Vučić ima tačne. On odlično zna da Bošnjaci i Srbi ne žele rat.


Galijašević je u izjavi za Srnu rekao da je Ustav BiH srušen voljom Zapada u korist islamističke politike u Sarajevu i da je BiH deo međunarodne igre i "drske zapadne geopolitičke zavere".

- Kad je reč o stvarnim problemima, sve je i počelo i pre nego što je potpisan Dejtonski sporazum - naveo je Galijašević u izjavi za Srnu i posebno istakao ulogu visokih predstavnika jer je njihov rezultat sukobljeno društvo u BiH.
Republika

Foto: Public/Promo

Dževad Galijašević

Sada, ističe, vidimo da Republika Srpska mora da razmišlja o svojoj bezbednosti, pa čak i onoj medicinskoj.

Srpska je, kaže Galijašević, dokazala ozbiljnu politiku time što je pod svoju nadležnost vratila Agenciju za lekove.

To je, prema njegovim rečima, važan korak za Republiku Srpsku.

Ističe, da se za "rušenje Ustava BiH ne mogu kriviti funkcioneri iz Srpske, jer je za rušenje kriv Zapad".

Dodao je da je i Vlada Federacije BiH nelegalna.

- Mi rušenja Ustava BiH imamo u FBiH. Oni vladaju i protiv volje građana i lopticu prebacuju u banjalučko dvorište. Problem je što ni srpskom članu Predsedištva BiH Miloradu Dodiku, ni predsedniku Republike Srpske Željki Cvijanović, ni prvim saradnicima Sredoju Noviću, Draganu Lukaču, Nebojši Radmanoviću, Nikoli Špiriću ne možete inputirati nečasnu ulogu u ratu, ne možete pronaći ratnu mrlju. Ne možete govoriti da oni ruše Ustav BiH - naveo je Galijašević.

Podsetio je da je Dodik ukazao na činjenicu da u Ustavu BiH u Aneksu četiri piše da ne postoje Oružane snage BiH i da su poslovi odbrane delegirani entitetima.


- Dodik je ukazao i da nema Visokog sudskog i tužilačkog saveta, da nema Tužilaštva BiH, da nema ove Obaveštajno bezbednosne agencije na čijem čelu sedi čovek sa osmogodišnjom školom i sa tri falsifikovane diplome - istakao je Galijašević.
Republika

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Milorad Dodik


Dodao je i da su pretnje islamskim svetom podsticane od lidera SDA Bakira Izetbegovića neozbiljne i "pucanje iz prazne puške".

- Vidim da je Bakir neozbiljan. Ne postoji homogeni, monolitni islamski svet. Takvo nešto ne postoji. Znate da je sva politika koju predvode šiitske zemlje, predvođene Iranom, Irakom, delovima Libana i Sirije duboko konfrontirana sa politikom Saudijske Arabije i arapskom politikom. Posebno Turska ima drugačiju politiku. Ta pretnja islamskim svetom je pucanje iz prazne puške - naveo je Galijašević.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading