STRAVA I UŽAS U MOSTARU - DOK JE TRAJALA BOŽIĆNA MISA U KATEDRALI DVE ŽENE GORELE NEKOLIKO METARA DALJE! Vatrogasci su stigli, ali kasno, nije im bilo spasa!

Autor: Republika

Svet

25.12.2021

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zastrašujuća tragedija dogodila se u jednoj porodičnoj kući u Mostaru u trenutku kada su katolički vernici prisustvovali misi na Badnje veče.

STRAVA I UŽAS U MOSTARU - DOK JE TRAJALA BOŽIĆNA MISA U KATEDRALI DVE ŽENE GORELE NEKOLIKO METARA DALJE! Vatrogasci su stigli, ali kasno, nije im bilo spasa!

Foto: Tanjug/AP

Ilustracija

Dve žene su stradale u požaru koji je u petak kasno uveče zahvatio porodičnu kuću u Ulici Bariše Smoljana u Mostaru, nedaleko od mostarske katedrale gdje se u to vreme održavala ponoćna božićna molitva za vernike koji taj praznik slave po Gregorijanskom kalendaru

Kako su za Klix.ba rekli u Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Mostar, požar je prijavljen u 00:06 sati i odmah po dojavi ekipe su izašle na mesto nesreće, gde su se s vatrom borile sve do 02:15. Nažalost, unutrašnjost kuće je izgorela gotovo u potpunosti, pa ženama nije bilo spasa. 

Prema navodima spasilačkih ekipa, stradale osobe su bile starije životne dobi, a jedna je bila nepokretna. Kako se veruje, najverovatnije su se ugušile od dima i dežurni lekari iz Hitne medicinske pomoći mogli su samo da konstatuju smrt. Na mesto događaja su izašli odmah i policijski službenici koji su osigurali mesto nesreće.

Uzrok požara zasad nije poznat, a više informacija biće poznato nakon što policijski službenici PU Mostar obave uviđaj. O svemu je upoznat i dežurni tužilac koji će sprovesti detaljnu istragu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading