BIVŠI BOKSER RATKO DRAŠKOVIĆ SANJAO DA DONIRA BUBREG PA OTIŠAO U BOLNICU: Danas se oporavlja od operacije, a Radmila je dobila šansu da preživi (FOTO)

Autor:

Svet

22.12.2021

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikšićanin Ratko Drašković je juče donirao bubreg svojoj sugrađanki i time joj pružio šansu da preživi.

BIVŠI BOKSER RATKO DRAŠKOVIĆ SANJAO DA DONIRA BUBREG PA OTIŠAO U BOLNICU: Danas se oporavlja od operacije, a Radmila je dobila šansu da preživi (FOTO)

Foto: Instagram/Vladislav Dajković

Ratko Drašković donirao bubreg

Njegov gest naišao je na oduševljenje ne samo onih koji ga poznaju, već svih koji su čuli za Ratkovu hrabarost i humanost.

Ratko Drašković, bivši bokser, je odlučio da donira bubreg potpuno nepoznatoj osobi, a za Republiku.rs ispričao je kako se odlučio da nekom spase život na tako nesebičan način.


- Na tu ideju da doniram bubreg sam došao slučajno. To sam sanjao i onda sam otišao u bolnicu u Nikšiću i pitao kome je najpotrebniji bubreg jer hoću da ga doniram -  kaže Ratko koji se u nikšićkoj bolnici oporavlja od ove veoma komplikovane operacije.

 

 

Kako je ispričao, lekari su rekli da je bubreg najpotrebniji Radmili Raičević koju nije poznavao.

- Doktor mi je rekao da dođem sutra da uradimo nalaze i da se upoznamo, tako je sve počelo i juče su transplatirali uz božju pomoć - priča Ratko kao da se radi o nekom sitnom gestu na koji je spreman svako, a ne samo najhrabriji i najhumaniji.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading