DRITAN SKLOPIO PAKT SA MILOM ĐUKANOVIĆEM? Crnom Gorom se ori: Izdaja, ali memorandum je VEĆ POTPISAN!

Autor: Republika

Svet

16.12.2021

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vicepremijer Crne Gore i čelnik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović potpisao je memorandum za koji Nebojša Medojević tvrdi da je izdaja.

DRITAN SKLOPIO PAKT SA MILOM ĐUKANOVIĆEM? Crnom Gorom se ori: Izdaja, ali memorandum je VEĆ POTPISAN!

Foto: Tanjug/AP

Dritan Abazović i Milo Đukanović

Neviđena bura podigla se u Crnoj Gori nakon što je obelodanjeno da je čelnik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović sklopio memorandum o saradnji sa SNP i drugim manjinskim strankama, a što jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević vidi kao izdaju i put ka Abazovićem paktu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i njenim liderom, Milom Đukanovićem.    

Medojević je, naime, istakao kako se memorandumom Đukanoviću daju garancije o imunitetu od bilo kakvog ključnog progona, što je, kako je naglasio, opasna poruka da crnogorsko društvo i njegova elita nemaju hrabrosti niti svesti o značaju pravde za izgradnju jednog slobodnog, demokratskog društva i pravne države.

Nuđenje amnestije čoveku koji je razorio moral nacije i naš tradicionalni sistem moralnih vrednosti, uništio privredu, opljačkao građane i državu, stvorio najopasnije narko-kartele za šverc cigareta i droge u Evropi, produbio nasleđene podele, od Crne Gore napravio sigurnu kriminalnu kuću, privatizovao institucije sistema što se ne može drugačije nazvati nego izdaja - poručio je Medojević i istakao kako se novim aktom potpisnici odriču slobode i demokratije i prihvataju silu kao jedinu vrednost.

Sličnog je stava i Demokratska Crna Gora koja je objavila da se ne radi o memorandumu već o paktu za saradnju sa DPS.

- Nema norme kojom se obavezuju da neće na bilo koji način paktirati sa DPS i rušiti aktuelnu vlast u Crnoj Gori - poručile su Demokrate.

Abazović, s druge strane, tvrdi da se DPS neće vratiti na vlast. 

Ja sam svoju poziciju objavio ranije i te iracionalne strahove nemam. Ovo je veliki iskorak građanske Crne Gore - kazao je kratko crnogoriski vicepremijer.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading