DOVODIO JE MUDŽAHEDINE U BIH, A DOLAZI U VUKOVAR DA PROVOCIRA SRBE! Milanović napao Džaferovića: Bošnjačko vođenje politike je pogubno!

Autor:

Svet

07.12.2021

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je član Predsedništva BiH Šefik Džaferović "sponzor mudžahedina iz Kaknja".

DOVODIO JE MUDŽAHEDINE U BIH, A DOLAZI U VUKOVAR DA PROVOCIRA SRBE! Milanović napao Džaferovića: Bošnjačko vođenje politike je pogubno!

Foto: Tanjug/AP

Zoran Milanović napravio drastičan zaokret

- Vidim Džaferovića sponzora mudžahedina u Kaknju, kako dolazi u Vukovar provocirati Srbe. Ne dolazi iz pijeteta prema Hrvatima jer te iste Hrvate i njihovu državu naziva ratnim zločincima. E to je problem i o tome ćemo razgovarati - poručio je Zoran Milanović.

On je rekao da je Šefik Džaferović "udbaš iz Zenice koji je dovodio mudžahedine u BiH".

Dotakao se i pregovora o izmenama izbornog zakonodavstva u BiH o kojima se poslednjih meseci intenzivno vode razgovori, a u kojima su moderatori specijalni izaslanik predsednika SAD za Balkan Gabrijel Eskobar i predstavnica EU Angelina Ajhorts.

- Bošnjačko vođenje politike je pogubno. Oni su se zatvorili u bure i pregovaraju sami sa sobom. Veruju da će im trećerazredne američke diplomate doneti dominaciju nad Hrvatima. Imam radosnu vest - neće - rekao je Milanović.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Šefik Džaferović

On je rekao da mu smeta što se Srbima insinuira da su genocidan narod, isto kao što bi mu smetalo da se to radi Hrvatima.

- Sud kakav god da je i ko god da su i da je doneo deset presuda to je politička kvalifikacija - rekao je predsednik Hrvatske.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nešoni

08.12.2021 13:26

Obećavao je "sto za jednoga" a sada istim propagira mir i saradnju u regionu.... Čekaj malo.....