RUŠI SE MILOVA IMPERIJA, UPORIŠTA DPS PADAJU KAO KULA OD KARATA: Lokalni izbori pokazali - PUKLI SU, DOŽIVELI DEBALK I U RODNOM SELU!

Autor: D. Katalina

Svet

07.12.2021

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milo Đukanović i njegov DPS potučeni su u tri opštine u kojima su uvek bili dominantni - Cetinju, Mojkovcu i Petnjici. Posebno boli poraz na Cetinju, koje se smatralo tradicionalnim uporištem milovaca!

RUŠI SE MILOVA IMPERIJA, UPORIŠTA DPS PADAJU KAO KULA OD KARATA: Lokalni izbori pokazali - PUKLI SU, DOŽIVELI DEBALK I U RODNOM SELU!

Foto: E stock

Na lokalnim izborima na Cetinju DPS je osvojio 14 mandata. Socijademokratska partija (nekada sestrinska partija DPS) osvojila je osam mandata, URA četiri, a demokrate i Stara garda po tri mandata.

Jedan mandat osvojila je koalicija SD-LP.

Računa se da bi ove partije mogle da formiraju buduću vlast.

Foto: Demokratska Crna Gora

Aleksa Bečić

Predsednik Skupštine i Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kaže da su četiri liste, koje su bile opozicija, osvojile ubedljivu većinu i da je logično da formiraju vlast.

- Osamnaest odborničkih mandata su osvojili četri kluba opozicije demokrate, GP URA, Stara garda i SDP. Tako da je odgovor građana Cetinja, i to nakon svih dešavanja, bio potpuno jasan. DPS je doživeo veliki pad na Cetinju - kazao je Bečić.

Izbori u Mojkovcu u procentima

DPS - 43,89
Za budućnost Mojkovca - 24,17
Demokrate - 13,45
Ne damo Mojkovac 6,38
URA - 6,11
Ujedinjena Crna Gora - 6

Foto: youtube.com/printscreen

Andrija Mandić

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić saopštio je da je DPS izgubio vlast na izborima u Mojkovcu, i to posle 16 godina!

- Ovo je veliki trenutak za građane Mojkovca i Crnu Goru jer je DPS poražen u Mojkovcu - rekao je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

Izbori na Cetinju u mandatima

DPS - 14 mandata
SDP - 8 mandata
URA - 4 mandata
Demokrate - 3 mandata
Stara garda - 3 mandata

On je kazao da će koalicija Za budućnost Mojkovca formirati koaliciju "sa tradicionalnim koalicionim partnerima" i najavio da će novi gradonačelnik Mojkovca biti Vesko Delić.

Demokratska partija socijalista pobedila je na lokalnim izborima u Petnjici i moći će sama da formira vlast. DPS će u Skupštini opštine imati 17 mandata, Stranka pravde i pomirenja osvojila je tri mandata, SDP jedan mandat, SD dva mandata, BS šest mandata i demokrate dva.

 

Izgubili i u rodnom selu

Na izborima u Mojkovcu lista DPS izgubila je primat u selu Podbišće, koje je široj javnosti poznato i kao kraj iz kojega potiču visoki funkcioneri DPS Duško Marković i Veselin Veljović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading