SPREČENA LIKVIDACIJA U BARU: Slikarka priznala da je oružje njeno!

Autor: novosti.rs

Svet

19.12.2017

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slikarka i preduzetnica Danijela Kisić Petrović (65), prema saznanjima "Novosti" iz izvora bliskih istrazi, priznala je da je njeno oružje koje je policija pronašla u nedelju tokom pretresa porodične kuće u Mirovici.

Foto: facebook.com/Danijelu Kisić Petrović
Danijela Kisić Petrović

Takođe, pronađeno je preko 2.000 komada razne pištoljske municije. U porodičnoj kući slikarke u barskom naselju Mirovica pronađeno je oružje koje mogu posedovati samo specijalne jedinice vojske i policije, kao i veća količina municije. Iz izvora bliskih policiji, "Novosti" saznaju da je hapšenjem Kisić Petrović sprečena likvidacija jednog Baranina, čiji identitet policija još ne saopštava. 

Pošto joj je osnovni tužilac u Baru odredio tužilačko zadržavanje do 72 sata, Kisić Petrović biće privedena sudiji za istrage, ali u Podgorici. 

Sudi se sa svim sudijama u Baru i Ulcinju

Od starijih sudija i advokata potvrđeno je da je ovo nezapamćen slučaj u crnogorskom pravosuđu. U analima crnogorskog sudstva Danijela Kisić Petrović ostaće zapamćena kao stranka koja se sudi sa svim sudijama osnovnih sudova u Baru i Ulcinju.

Zbog 40-tak sudskih predmeta u različitim fazama, uglavnom parničnih sporova, sve sudije i Osnovnog suda u Baru i Osnovnog suda u Ulcinju su izuzeti. 


Predsednik Osnovnog suda u Baru Goran Šćepanović potvrdio je da Kisić Petrović neće suditi u ovom sudu. Inače, ona je u žiži javnosti od ranije zbog sudskih procesa sa sugrađanima, uglavnom čiji poslovi ili posedi se graniče sa njenim.

Preti joj do osam godina robije

Za suđenje Kisić Petrović, Vrhovni sud je delegirao Osnovni sud u Podgorici, gde će biti privedena sudiji za istrage, a na teret joj se stavlja krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija (veće količine municije) za koje je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina. 

Pronađeno oružje je poslato na veštačenje.

U policiji ne isključuju mogućnost da oružje pripada i drugim licima.
 
Takođe se sumnja da Kisić Petrović stoji iza dva paljenja vozila u Baru kao i postavljanje eksploziva na kuću jednog Baranina.

Danijela Kisić Petrović ima slovenačko državljanstvo, a poreklom je iz Crne Gore. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading