BAKIR IZETBEGOVIĆ SE OSTRVIO NA PUTINA: NEĆU DA VIDIM RUSKU VOJSKU U BOSNI! Lider Stranke demokratske akcije se okuražio, pa još postavio i uslov ruskom predsedniku!

Autor: Republika

Svet

02.12.2021

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Stranke demokratske akcije iz BiH, Bakir Izetbegović, reagovao je na pisanje ruskog lista Pravda koji navodi da je moguće slanje snaga Ruske Federacije na područje Bosne kako bi pomogle Republici Srpskoj.

BAKIR IZETBEGOVIĆ SE OSTRVIO NA PUTINA: NEĆU DA VIDIM RUSKU VOJSKU U BOSNI! Lider Stranke demokratske akcije se okuražio, pa još postavio i uslov ruskom predsedniku!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin na udaru Bakira Izetbegovića

Bakir Izetbegović, lider bosanskohercegovačke Stranke demokratske akcije, ostrvio se na Rusku Federaciju i na njenog predsednika Vladimira Putina nakon što su se u medijima pojavile spekulacije da bi u Bosnu i Hercegovinu mogle da budu izmeštene ruske vazdušne vojne snage kao pomoć Republici Srpskoj. 

Izetbegović je te navode ruskog lista Pravda, koji su ga posebno pogodili budući da se spominje saradnja Moskve i Banjaluke, iskoristio da napadne i srpskog člana Predsedništva BiH, Milorada Dodika, optuživši ga da izaziva haos u zemlji, ali i u celom regionu. 

- Nadam se da stvari neće ići u tom smeru i da srpski član Predsedništva BiH neće uvesti BiH u sledeći turnus nesreće. Efekti te njegove politike se mogu meriti u milijardama i milijardama štete koju je naneo, kao i u stotinama hiljadama ljudi koji su napustili ovu zemlju. Još nam samo trebaju vojske u BiH, da Rusi dođu na jedan takav način - istakao je Izetbegović, a zatim, očigledno ohrabren nečim, počeo da postavlja uslove ruskom predsedniku.

- Ruske vojne snage u BiH mogu doći samo u sklopu EUFOR i u skladu sa onim što bi bilo dogovoreno u Predsedništvu BiH i nikako drugačije - istakao je Izetbegović.  

Inače, list Pravda je u svom tekstu spomenuo opciju ruske pomoći Republici Srpskoj, podsetivši na to da Rusija u Bosnu i Hercegovinu može poslati i vazdušne snage, kako su to uradile i sredinom devedesetih, u svojstvu međunarodnog mirovnog kontingenta, podseća Informer.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mujo

02.12.2021 10:51

Putin nesmije ni u Srbiju da posalje svoju vojsku, a nekmoli u Bosnu.

Odgovori 4 26
Bobi Vranje

03.12.2021 12:42

Bravo tako se cuva nezavisnost!!!!!

Odgovori 2 10