SPREMA SE PREVRAT, U SVE JE UMEŠAN POZNATI TAJKUN: 1. decembar je ključni datum, BARATA SE CIFROM OD MILIJARDU DOLARA!

Autor: Republika

Svet

26.11.2021

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski saopštio je na konferenciji za medije da raspolaže informacijama da je za 1. decembar u Ukrajini planiran državni prevrat.

SPREMA SE PREVRAT, U SVE JE UMEŠAN POZNATI TAJKUN: 1. decembar je ključni datum, BARATA SE CIFROM OD MILIJARDU DOLARA!

Foto: Ilustracija Pixabay

Zelenski je otkrio da ukrajinske službe navodno raspoložu informacijama po kojima bi cela operacija koštala milijardu dolara, a u sve bi bio uključen i najbogatiji ukrajinski biznismen Rinat Ahmetov.

- Dobio sam informaciju da će 1. decembra u našoj zemlji biti pokušan prevrat... To nije samo informacija agencija, imamo i snimak gde predstavnici Ukrajine sa predstavnicima Rusije, da tako kažemo, razmatraju učešće Rinata Ahmetova u državnom prevratu u Ukrajini i da će za to biti upotrebljeno milijardu dolara - rekao je Zelenski.

Predsednik Ukrajine je dodao da ne veruje da će se prevrat desiti niti da će Ahmetov učestvovati u njemu.

Zelenski smatra da okruženje Ahmetova pokušava da mu podmetne i pozvao ga je u administraciju na razgovor o tim podacima.

- Mislim da ga uvlače u rat protiv ukrajinske države - rekao je Zelenski i dodao da bi to bila velika greška, ratovati protiv sopstvenog naroda i predsednika kojeg je izabrao ukrajinski narod.

Ahmetov je najbogatiji Ukrajinac, a po bogatstvu, koje se procenjuje na preko 31 milijarde dolara, na prvom mestu je i u Evropi, ispred vlasnika švedske robne kuće „Ikea“.

Vlasnik je fudbalskog kluba „Šahtjor“ iz Donjecka i kompanije „Sistem kapital menadžment“.

Podsetimo, u Ukrajini je 22. februara 2014. godine izvršen državni prevrat, kada je sa vlasti udaljen predsednik Viktor Janukovič.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading