BIZARAN POKUŠAJ PREVARE OSIGURANJA: Julija Adlešić sebi ODSEKLA RUKU da bi dobila odštetu, a sad je osuđena i ide u zatvor!

Autor:

Svet

24.11.2021

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Sloveniji je nastavljeno suđenje u "slučaju odsečena ruka" nakon što su Julija Adlešič, njen partner Sebastien Abramov, te njegovi roditelji Tinka Huskić Colarič i Gorazd Colarič, priznali krivicu u jednim od bizarnijih sudskih procesa u toj zemlji. Sud im je izrekao kaznu od godinu i šest meseci zatvora, uslovno na tri godine.

BIZARAN POKUŠAJ PREVARE OSIGURANJA: Julija Adlešić sebi ODSEKLA RUKU da bi dobila odštetu, a sad je osuđena i ide u zatvor!

Foto: youtube.com/SLOVENSKE NOVICE

Tužilaštvo im je na teret stavilo produženo krivično delo prevare i pomaganja u krivičnom delu prevare na štetu pet osiguravajućih kuća koje su im, nadali su se, trebale isplatiti 1.17 miliona evra odštete za slučaj nesreće koju su sami inscenirali. Optuženi su oslobođeni plaćanja sudskih troškova radi loše finansijske situacije, navodi 24.ur.

Pri određivanju kazne sud je prihvatio predlog tužilaštva koje je s optuženima postiglo nagodbu o priznanju krivice. Svi optuženi na početku ponovljenog suđenja ostali su pri tome da nisu krivi, no danas su ipak priznali krivicu što je sudija Marjeta Dvornik uvažila rekavši kako se radi o važnom preokretu u postupku te dodala da su priznanja bila dobrovoljna.

Dodala je da su počinjena krivična dela odraz vrednosti u našem društvu koje se sve više okreće materijalnim vrednostima.

- Očito je na prvom mestu hteti imati što više novca - rekla je sudija uz opasku da se za nabavljanje sredstava više ne biraju sredstva.

Optuženi nisu bili prisutni na izricanju presude ali su se javnosti obratili njihovi advokati.

- Ponuda tužilaštva bila je takva da bi je prihvatio svaki razuman čovek, pogotovo zbog toga što je Abramov u zatvoru proveo svega šest dana te neće imati nikakvih troškova - kazao je njegov advokat Mitja Pavčić.

Advokat Julije Adlešić Boris Grobelnik kazao je pak da ona pre svega želi  da nastavi da živi u miru, te se maknuti od medijskog pritiska.

Reč je o jednim od bizarnijih pokušaja prevare osiguranja u Sloveniji. Prema sudskim podacima, Adlešić sebi je odsekla ruku no prethodno se osigurala u čak pet osiguravajućih kuća, nadajući se da će dobiti visoku odštetu. U prvom postupku osuđena je na dve godine zatvora, dok je njen partner koji ju je navodno nagovorio na taj čin dobio tri godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading