DVA LAVA ZARAŽENA KORONOM: Haos u Zoo vrtu - evo kako su dobili virus

Autor:

Svet

24.11.2021

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo u kakvom su zdravstvenom stanju lavovi Leo i Ajana, koji su zaraženi u Zoološkon vrtu u Zagrebu.

DVA LAVA ZARAŽENA KORONOM: Haos u Zoo vrtu - evo kako su dobili virus

Foto: pexels.com

Leo i Ajana, dva lava u zagrebačkom Zoološkom vrtu, zaraženi su korona virusom. Zarazu im je preneo radnik iz Zoološkog vrta, javili su iz uprave.

- Nakon što su kod lavova uočeni respiratorni problemi, životinje su testirane. Nalaz testova potvrdio je prisutnost virusa SARS-cov-2, pa smo krenuli s lečenjem lavova. Istovremeno je testiran radnik koji se brine o lavovima. I njegov nalaz je pozitivan, što znači da je on zarazu preneo na lavove - objasnio je Damir Skok upravnik Zoološkog vrta u Zagrebu.

Kako je rekao, nakon lavova testirali su i ostale životinje s kojima je radnik bio u kontaktu, ali se i ovi nalazi čekaju. Radnik je na bolovanju i oporavlja se, a Skok je kazao da su i lavovi sve bolje. Istaknuo je i da su odvojeni od posetilaca zbog čega ne može doći do prenošenja korona virusa.

Iz Zoološkog vrta napominju da je uveden posebni sigurnosni protokol koji je na snazi do daljnjeg kako bi se zaštitili radnici i ostalo osoblje koje se sada brine o lavovima. Smanjili su i kontakte radnika s drugim životinjama. Kako kažu iz uprave, u dosadašnja tri talasa useli su da zaštite životinje, ali u četvrtom nisu.

- Nadamo se da će lavovi ostati jedine životinje u Zoološkom vrtu grada Zagreba zaražene novim korona virusom. Budući da je u zoološkim vrtovima širom sveta već bilo slučajeva prenosa tog korona virusa s čoveka na velike mačke, ceo slučaj pratimo u saradnji s nadležnim ustanovama i hrvatskim i svetskim stručnjacima - rekao je Damir Skok.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading