ISPLIVALI JEZIVI DETALJI: Autobus smrti švercovao kerozin i 30.000 petardi?!

Autor: Republika

Svet

24.11.2021

11:17

Postoje sumnje da je makedonski autobus smrti, u trenutku stravične nesreće na autoputu u Bugarskoj, prevozio švercovani kerozin i 30.000 petardi to je dovelo do katastrofe u kojoj je stradalo 46 ljudi

ISPLIVALI JEZIVI DETALJI: Autobus smrti švercovao kerozin i 30.000 petardi?!

Tanjug/AP

- Sumnja se da je ispod vozača bio sakriven rezervoar za gorivo u kojem je bio kerozin. Pored tog rezervoara bio je napravljen još jedan bunker za šverc cigareta, a u koji su zbog dolazećih novogodišnjih praznika, prema nekim informacijama, bile smešten petarde - 30.000 komada! - nezvanično saznaje Informer.rs.

Da se u autobusu nalazila zapaljiva materija nagovestila je i Dijana Rusinova iz Evropskog centra za transportnu politiku.

- Sumnjamo da je u autobusu prevozio lako zapaljiv materijal, što je najverovatnije izazvalo požar - rekla je Rusinova.

Ona je navela i da je bankina blokirala zadnja vrata, tako da putnici nisu mogli da pobegnu tim putem.

Autobus "Besa transa" u utorak u 3 ujutru zapalio se na autoputu Sofija-Blagojevgrad, blizu sela Bosnek. Među 26 stradalih je i dvanaestoro dece, a sedmoro ljudi je povređeno. Među njima i srpski državljanin Ljulzim Sulejmani.

Ministarstvo saobraćaja Severne Makedonije pokrenulo je postupak za oduzimanje dozvole prevozniku „Besa trans", nakon nesreće, saopštio je ministar saobraćaja Severne Makedonije Blagoje Bočvarski.

Komentari (0)

Loading