MOŽE SE KUPITI NA TRAFICI, A OSTAVLJA OZBILJNE POSLEDICE: Đaci masovno šmrču ovaj proizvod u prahu!

Autor:

Svet

23.11.2021

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz NVO CAZAS tvrde da podaci sa terena pokazuju da je snus, duvanski proizvod u prahu, koji na centralni nervni sistem deluje kao psihoaktivna supstanca i ostavlja dalekosežne posledice po zdravlje, zastupljen i među učenicima u Crnoj Gori.

MOŽE SE KUPITI NA TRAFICI, A OSTAVLJA OZBILJNE POSLEDICE: Đaci masovno šmrču ovaj proizvod u prahu!

Foto: Wikipedia

Snus se prodaje u brojnim maloprodajnim objektima, a iz CAZAS-a su pozvali nadležne da kroz zakonske mehanizme omoguće bolje mehanizme kontrole i nadzora i da se obrazovne vlasti uključe u edukaciju mladih o štetnosti ovog praha.

Kako tvrde NVO aktivisti, učenici u srednjim, neretko i u osnovnim školama, snus kao i bilo koju cigaretu mogu lako kupiti u brojnim prodavnicama i na trafikama, po ceni od 6 do 10 eura, u zavisnosti od vrste.

Od snusa se mogu javiti infekcije i rane u ustima, infekcije grla, jezika, krvarenje iz nosne duplje, problemi sa kardiovaskularnim sistemom, upozorava dr Agima Ljaljević, prenosi Alo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading