MILANOVIĆ SE OGLASIO POVODOM NAPADA NA NOVINARA: Pravo na protest ni u kom slučaju ne može postati pravo na nasilje!

Autor: Republika

Svet

21.11.2021

07:51

Iz kancelarije predsednika Hrvatske Zorana Milanovića poručili su kako pravo na protestvovanje ne može da postane pravo na nasilje osudivši subotnje napade na novinare koji su izveštavali s demonstracija protiv kovid-potvrda.

MILANOVIĆ SE OGLASIO POVODOM NAPADA NA NOVINARA: Pravo na protest ni u kom slučaju ne može postati pravo na nasilje!

Tanjug/AP

- Fizički i verbalni napadi na novinare koji obavljaju svoj posao nisu prihvatljivi i osuđujemo ih. Pravo na protest ni u kom slučaju ne može postati pravo na nasilje - objavila je Kancelarija predsednika RH sinoć na Tviteru.

Napadnuti novinar: Dobro sam, nisam povređen

printscreen/RTL

Goran Latković

Napadnuti novinar RTL-a, Goran Latković, se takođe sinoć oglasio na Tviteru.

- Hvala svima na brizi. Dobro sam i nisam povređen. Ovim putem želim izraziti veliku podršku svim koleginicama i kolegama koji su danas izveštavali s protesta, a bili su verbalno ili fizički napadnuti. Zbog borbe za slobodu svojih stavova i uverenja drugi ne moraju da ispaštaju - napisao je Latković.

Podsetimo, tokom subotnjeg protesta u Zagrebu, demonstranti su fizički napali reportera RTL-a Gorana Latkovića. Oni su ga, kako je rekao, udarili laktom u rebra, te ga dvaput ošamarili. Kaže da ih nije video jer se napad dogodio s leđa, ali je dodao da će napad prijaviti policiji.

Meta​ verbalnih napada​ ​bile su i novinarske ekipe Nove TV ​i​ HTV-a​, dok je novinarki Al Džazire Nikolini Zavišić grupa demonstranata uzela mikrofon tokom uključenja uživo.​

 

Komentari (1)

Loading
Kata

21.11.2021 09:12

To šta se neko ne slaže u mišljenju sa nekim odlukama u politici i općenito u životu ne daje pravo nikom da fizički napada ljude na ulicama.Pa valjda ipak živimo u civlizovanim društvima i u doba demokratije.Ljudi dragi, samo šta nije 2022.god.To je ipak 21.vek.