MILANOVIĆEVA IZJAVA O MERAMA NAPRAVILA HAOS: Hrvatski predsednik uporedio lokdaun sa FAŠIZMOM, Austrijanci pozvali ambasadora na razgovor!

Autor:

Svet

18.11.2021

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović oštro je kritikovao Austriju zbog uvođenja lokdauna za nevakcinisane i ocenio tu meru, kako je rekao, ''indirektno glupom''.

MILANOVIĆEVA IZJAVA O MERAMA NAPRAVILA HAOS: Hrvatski predsednik uporedio lokdaun sa FAŠIZMOM, Austrijanci pozvali ambasadora na razgovor!

Foto: Tanjug/AP

- U Austriji se danas zabranjuje ljudima koji nisu vakcinisani da napuste svoj dom. Šta je to, nauka ili metode koje podsećaju na tridesete godine 20. veka - kazao je Milanović nakon audijencije kod pape Franje, a prenose austrijski mediji i zagrebački "Jutarnji list".

Milanović je kazao ''da u poslednje vreme ima probleme sa željom za iživljavanjem bez ikakvih argumenata''.

- Nauka ne može istovremeno biti izum vakcine, koja je delo pojedinih brilijantnih umova, i ova glupost kod mera. Preporučio sam građanima da se vakcinišu, ali građani imaju pravo da se štite od proizvoljnosti - kazao je on.

Ambasador pozvan na razgovor

Ministarstvo spoljnih poslova Austrije pozvalo je na razgovor hrvatskog ambasadora Daniela Glunčića zbog izjava predsednika Hrvatske Zorana Milanovića kojima je oštro kritikovao zaključavanje nevakcinisanih u Austriji.

Iz tog ministarstva su najoštrije osudili Milanovićeve izjave, a glavni sekretar ministarstva Peter Launski-Tifental preneo je ambasadoru Glunčiću "jasno čuđenje o izjavi", tvrdi bečki list.

- Poređenje mera protiv kovida-19 i fašizma je neprihvatljivo. Naša je odgovornost da štitimo ljude u Austriji, preuzeli smo tu odgovornost - saopštilo je austrijsko ministarstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading