"PUSTI BUDALU" govorila cela FOČA, a sada svi tuguje za ubijenim dečakom: Detalji krvavog pohoda koji je potresao region

Autor: Republika

Svet

16.11.2021

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borivoje Tešović (54) danima pre krvavog pohoda je gradom pričao da će ubiti nekoga, ali njegove reči niko nije shvatio ozbiljno, dok hicima iz puške nije usmrtio devetogodišnjeg dečaka M.T, potvrđeno je za Srpskainfo.

"PUSTI BUDALU" govorila cela FOČA, a sada svi tuguje za ubijenim dečakom: Detalji krvavog pohoda koji je potresao region

Foto: youtube.com/printscreen

 

Tešović je u nedelju oko 15 sati krenuo u svoj krvavi pohod i tom prilikom, osim što je usmrtio dečaka, pucao je na druge osobe, pretio puškom sugrađanima, ali su ga na kraju ubili pripadnici Jedinice žandarmerije kada je pokušao baciti bombu na njih, piše Srpskainfo.

Zbog čega je Tešović krenuo u krvavi pohod u nedelju nije bilo poznato, a meštani tvrde da se radi o psihički bolesnoj osobi.

Kako nezvanično saznajemo, Tešović je još od jutarnjih sati krenuo da pravi probleme, ali sve je eskaliralo oko 15 sati.

On je tada u mestu Zavait izašao na put i preteći puškom zaustavio prvog vozača koji je naišao. Zatim je ušao u vozilo i naredio mu da ga vozi do njegove kuće, gde se dodatno naoružao. Iz kuće je uzeo još jednu pušku, municiju i bombu – ističe izvor Srpsakainfo.

Ovaj vozač je odmah obavestio policiju o tome šta se dešava i nekoliko patrola policije je upućena prema tom selu. Radi se o nepristupačnom mestu, koje je udaljeno više od sat vremena vožnje od grada.

Tešović se zatim vratio na lokalni put i čekao drugo vozilo da naiđe.

Oko 17 časova tim delom puta nailazi Žarko M, s kojim je u vozilu bio njegov devetogodišnji sin T.M.

Tešović ih je pokušao zaustaviti, a u rukama je držao pušku. Vozač, kada ga je video, najverovatnije se prepao i pokušao je pobeći. Međutim, pomahnitali Tešović tada počinje da puca po nihovom vozilu. Jedan od hitaca je nesretnog dečaka pogodio u glavu i usmrtio ga na licu mesta – kaže naš sagovornik.

Posle toga Tešović beži sa lica mesta, a o ubistvu dečaka je odmah obaveštena policija.

U pomenuto selo odmah su upućene sve raspoložive policijske snage, među kojima su bili i pripadnici Jedinice žandarmerije.

Oni su blokrali puteve i krenuli da „češljaju“ teren u potrazi za osumnjičenim.

Tešović je očito dobro znao taj teren i vešto izbegavao hapšenje. Zatim sledi nova prijava policiji; oko 18 sati javlja im se nova osoba na koju je pucao Tešović dok je bio u bekstvu.

On je ispričao policiji da se vozio i da je zatim kod sela Čelebići naišao na neku prepreku na putu, te da je zaustavio vozilo kako bi je sklonio. Tada mu je prišao Tešović, uperio pušku u njega i naredio mu da ga vozi dalje. Potom je ispalio hitac u zemlju, pored njegovih nogu – rekao je ovaj čovek.

Policija je zatim potragu prebacila na ovaj deo terena i to je ubrzo dalo rezultate.

Tešović je lociran u šumarskom domu u Čelibićima. Policija i žandarmerija je opkolila kuću i sprečila svaku mogućnost da pobegne.

Policija je pokušavala da pregovara s njim i da ga ubede se preda, ali je on to odbijao. Oko ponoći policajci su primetili da pokušava baciti ručnu bombu na njih i tom prilikom su ga likvidarali – istakao je izvor Srpskainfo.

Meštani Foče kažu da je Tešović osoba sa psihičkim problemima i da se ranije lečio u psihijatrijskoj ustanovi.

Zadnjih dana se moglo videti da mu je stanje pogoršano; skoro sam ga sreo i nije nikako izgledao dobro. Čuo sam da je hodao po gradu i da je pričao kako će nekog ubiti. Nabrajao je i neka imena, ali niko ga nije shvatio ozbiljno. Svi su govorili “pusti budalu” i evo šta se desilo – kaže jedan od meštana.

Navode da se radilo teškom čoveku, za kojeg se i ranije pričalo da je maltretirao porodicu.

Supruga mu je preminula, a imali su dve ćerke. Jedna se udala, a druga je otišla od njega i živi s momkom. I njegov otac je često pravio probleme; znam da je na kraju ubio bliskog člana porodice zbog međe i da je zbog toga osuđen na zatvorsku kaznu – istakao je naš sagovornik.

Za porodicu ubijenog dečaka u Foči svi imaju samo reči hvale. Kažu da se radi o veoma dobrim ljudima.

To su ljudi koji nikada nisu imali probleme s drugima, a koliko znam, ovo im je sin jedinac i baš su ga obožavali. Oni i ne žive u tom mestu gde se desila tragedija, nego su se tu slučajno našli. Velika je ovo tragedija za celu Foču – rekao je sagovornik Srpskainfo.

Nije hapšen ranije

Portparol Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, Srđan Vukanović, rekao je da Borivoje Tešović nije bio poznat, niti je bio prijavljivan zbog krivičnih dela.

On nikada nije prolazio kroz evidenciju našeg Tužilaštva, a imamo saznanja da je ranije boravio u Psihijatrijskoj bolnici u Sokocu – rekao je Vukanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading