REKLA MU DA NE ŠETA U GAĆAMA PRED DECOM, ON JE PRETUKAO: Jeziv slučaj porodičnog nasilja u Hrvatskoj

Autor:

Svet

16.11.2021

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Molim te prestani više da hodaš u gaćama pred decom! - rečenica koja je 53-godišnjem D.R.-u, Koprivničancu sa istarskom adresom, poslužila kao povod da iskali bes nad svojom suprugom pred decom.

REKLA MU DA NE ŠETA U GAĆAMA PRED DECOM, ON JE PRETUKAO: Jeziv slučaj porodičnog nasilja u Hrvatskoj

Foto: Tanjug/AP

Pritom joj je pretio i da će je ubiti, a sin se u jednom trenutku sakrio u svoju sobu dok je supruga sa drugim detetom prestravljena pobegla kod komšinice i potražila pomoć policije. Izazvao je kod njih strah za živote te im povredio ljudsko dostojanstvo.

Zbog dva kaznena dela nasilja u porodici, povrede dečijih prava i pretnji smrću seo je na optuženičku klupu suda u Puli koji ga je nedavno proglasio krivim i osudio na godinu dana zatvora.

Na sudu je priznao krivicu i pokajao se. Iskazao je žaljenje i objasnio je kako više ne živi sa suprugom, a u kontaktu je sa decom.

Prema optužnici, nasilje se dogodilo u martu 2017. godine kada je on bio u alkoholisanom stanju. Nakon što ga je supruga zamolila da pred decom ne hoda po kući u donjem vešu, ustao je sa kauča i nasrnuo na suprugu sa ciljem da je udari.

Pritom je vikao: 'Ubiću te! Ubiću te!', a iako se ona izmicala, ipak je uspeo da je udari po licu, a u daljem iživljavanju nad partnerkom pokušao je da ga spreči sin kog je potom krenuo da napadne. Sin je pobegao u svoju sobu i naslonio se na vrata, kako bi sprečio oca da mu uđe u sobu.

Pritom je on na vrata divljački lupao zahtevajući da mu sin otvori. U međuvremenu je supruga to iskoristila i sa drugim detetom pobegla kod komšinice odakle je pozvala policiju u pomoć.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading