ZAEV IPAK NE PODNOSI OSTAVKU? Mediji: Severnomakedonski premijer ostaje na funkciji do "stabilizacije zemlje"!

Autor:

Svet

10.11.2021

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Severne Makedonije i lider SDSM-a Zoran Zaev odložiće ostavku do stabilizacije zemlje, a jedan od argumenata za odlaganje je mogućnost da Severna Makedonija u decembru počne pregovore sa EU, rekli su izvori iz njegove stranke, piše Plus info.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zoran Zaev

Odluku da Zaev odloži ostavku jednoglasno su sinoć doneli Izvršni i Centralni odbor SDSM, koji su ovlastili Zaeva da pregovara o povećanju skupštinske većine.

Telma navodi da će u vezi sa ostavkom Zaev sačekati subotu, nakon glasanja o poverenju Vladi, ali da je bio decidan u nameri da je deponuje.

Zaev je ostavku na funkciju premijera i na mesto lidera SDSM najavio nakon loših rezultata vladajuće koalicije na lokalnim izborima 31. oktobra.

Nakon te najave, vladajuća koalicija je ocenila da se suštinski ništa neće menjati, te da će dve stranke imenovati novog mandatara i ministre.

Nakon objavljivanja rezultata, opozicioni VMRO-DPMNE je, međutim, najavio formiranje nove parlamentarne većine, ili raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading