TINA PLANIRALA SA DRUGARICOM DA ODE ZA SRBIJU: Drugarica i bližnji se opraštaju od tragično nastradale Srpkinje

Autor: Republika

Svet

04.11.2021

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tina Tintor (23) poginula je u utorak, 2. novembra, nadomak svoje kuće, kada je na nju naleteo NFL igrač Henri Rags. Na raskrsnici na kojoj je izgubila život njena porodica i prijatelji ostavili su sveće i balone.

Republika

Foto: facebook.com/printscreen

Tina Tintor poginula u saobraćajnoj nesreći

Bojana Filipović ostavila je nekoliko sveća u znak sećanja na drugaricu, a njeni bližnji ostavili su i kost i tenisku lopticu za njenog psa, kao i njihovu zajedničku fotografiju.

- Upoznale smo se kada smo imale pet godina, u naselju u kom ona i sada živi. Tamo je utorak i krenula - objasnila je Filipović, koja se nalazila na mestu Tinine pogibije, na raskrsnici Bulevara duga i Tropikana avenije, za FOX5.

I Tina i Bojana su se u Las Vegas doselile iz Srbije. Kako je objasnila, to je bilo ono što ih je odmah spojilo i iz čega se rodilo prijateljstvo koje je trajalo skoro 20 godina.

Kasno uveče u ponedeljak, Bojana je sa Tinom izašla kako bi izvele njenog psa Maksija u šetnju, kao što su to često radile.

- Uvek smo išle u parkove, šetale smo njene pse, družile se i dobro se zabavljale. Razmišljale smo o budućnosti. Razgovarale smo o tome kako želimo da idemo zajedno u Srbiju. Ona je trebalo da dobije državljanstvo, sve je išlo u dobrom smeru - dodaje.

Tina je odvezla Bojanu kući i uputila se ka svom domu. Bila je na oko kolometar od svoje kuće kada je sportista Henri Rags svojom "korvetom" velikom brzinom izleteo iz bulevara brzinom većom od 250 kilometara na sat. On je udario u Tinin automobil, a oba automobila odletela su više od 150 metara niz ulicu.

- Njena majka me je zvala, plačući. Pitala je da li mogu da proverim da li je to njen automobil jer nije došla kući. Trebalo je da se probudi u sedam sati ujutru kako bi obavila obaveze koje je imala, ali ona i njen pas nikada nisu stigli kući - objašnjava Bojana.

Bojana je svoju drugaricu opisala kao briljantnu, inteligentnu i veoma harizmatičnu. Rekla je da je Tina planirala da uči programiranje.

- Ona je uvek bila oslonac, a takođe bi uvek tu da te prodrma ako kreneš pogrešnim putem ili uradiš nešto što nije trebalo. Mnogo te volim. Volela bih da smo mogle da se oprostimo. Videćemo se u narednom životu - rekla je Bojana.

Margaret Oroco, koja živi u komšiluju, istakla je da je Rags ragbi igrač, koji "misli da može da vozi brzo koliko želi i kad god to želi".

- Nisam mislila da je devojka koja je poginula iz komšiluka. Sve se odigralo tako blizu kuće. Šokirali smo se kada smo čuli da je u pitanju devojka sa psom, a sada smo saznali da je živela u blizini naše kuće. Sve to je mnogo tužno. To je veliki gubitak za porodicu - rekla je komšinica.

Tinina smrt izazvala je gnev na društvenim mrežama.

- Tina Tintor izgubila je život zato što je neko 'napravio grešku'. Tina je mrtva jer ne neko previše pio, napravio svesnu odluku da vozi pod dejstvom alkohola, a onda vozio više od 250 km/h kako bi se pravio važan pre devojkom - napisao je jedan korisnik Tvitera.

Podsetimo, prema navodima policije, u trenutku sudara "ševrolet korvete" i "tojote", sa Tinom je u automobilu bio i njen pas.

Sportista je, na deonici na kojoj je ograničenje brzine oko 60 kilometara na sat u automobil devojke udario pri brzini većoj od 250 kilometara na sat. Rags je u tom momentu imao dvostruko veći nivo alkohola u krvi od onog koji država Nevada dozvoljava.

Kako prenose američki mediji, prolaznici su više puta bezuspešno pokušavali da pomognu devojci koja je bila zaglavljena u automobilu. Kako su ispričali očevici, automobil je ubrzo zahvatio plamen, te su devojka i njen ljubimac izgoreli zaglavljeni u vozilu. Oni objašnjavaju da je Tina u trenutku kad je vozilo počelo da gori, još bila živa.

U Ragsovom automobilu bila je i njegova devojka Kiara Vašingron, koja je pretrpela, kako su naveli iz policije, ozbiljne povrede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading