SKANDAL POTRESA AKADEMIJU DRAMSKE UMETNOSTI: Profesori napastovali studentkinje, podneto 30 prijava

Autor:

Svet

03.11.2021

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Akademija dramske umetnosti (ADU) u Zagrebu, od kada je krenuo regionalni #metoo pokret, u javnosti se spominje kao fakultet s velikim brojem pristiglih prijava za seksualno uznemiravanje, tačnije, njih tridesetak.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Muškarac uznemirava ženu

 

Studentkinje su preko društvenih mreža podelile svoja iskustva a nakon što je cela priča uzela maha, ADU je osnovao sekciju posvećenu seksualnom uznemiravanju i ucenjivanju i imenovao komisiju koje će se baviti pristiglim prijavama.

Prošle godine, jedan profesor je suspendovan zbog prijava o uznemiravanju, a nedavno je još dvoje zaposlenih suspendovano iz sličnih rzaloga.

Kako je za portal Srednja.hr rekao novi dekan ADU-a, Davor Švaić, u tekućoj akademskoj godini Komisija fakulteta je dobila dve nove prijave zbog diskriminacije i uznemiravanja.

Šavić je, u skladu sa preporukama Komisije, “doneo odluke o privremenom prestanku obavljanja dela radnih obaveza koje uključuju kontakt sa studentima Akademije dramske umetnosti”.

Od studenata se nezvanično moglo čuti da se jedan od tih slučajeva odnosi na baš eklatantan primer seksualnog uznemiravanja na relaciji profesor-student.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading