KRIVOKAPIĆ DOLAZI U SRBIJU! Premijer Crne Gore dobio poziv od Ane Brnabić

Autor: Republika

Svet

28.10.2021

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić boraviće 2. i 3. novembra u zvaničnoj poseti Srbiji, na poziv predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, objavila je večeras Vlada Crne Gore.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zdravko Krivokapić dolazi u Srbiju

Na današnjoj sednici Vlada Crne Gore je utvrdila platformu za tu posetu, tokom koje su planirani susreti sa najvišim državnim zvaničnicima Srbije.

U dokumentu se navodi se da će zvanična poseta premijera Beogradu biti u funkciji jačanja bilateralnih odnosa, unapređenja političkog dijaloga i ukupne saradnje.

Poseta predstavlja i priliku da se istakne važnost stabilnog i sigurnog regiona, kao i značaj njegove jače integracije kroz mehanizam Berlinskog procesa, kojim se učvršćuje evropska perspektiva Zapadnog Balkana, saopšteno je iz Vlade, prenosi Glas Amerike.

Dodaje se da će, imajući u vidu krizu nastalu usled pandemije, poseta biti odlična prilika za razgovor o modelima usmerenim na prevazilaženje zdravstvenih, ekonomskih i drugih izazova uslovljenih pandemijom, sa kojima se obe države suočavaju.

Planirano je da se crnogorska delegacija susretne sa najvišim zvaničnicima Srbije, a poseban akcenat staviće se na jačanje ekonomskih veza i saradnje, za šta postoje značajni potencijali.

U tom smislu, fokus će biti na projektima čiji je cilj unapređenje saobraćajne infrastrukture, što je neophodan uslov kako za povećanje prometa ljudi, tako i za ukupnu ekonomsku i saradnju u oblasti turizma, navodi se u Platformi.

U susretima sa zvaničnicima Srbije “sugerisaće se da se u narednom periodu saradnja u oblastima infrastrukuture, energetike, vodoprivrede, turizma, poljoprivrede, šumarstva i drugih oblasti od obostranog interesa ostvaruje, kad god je to moguće, kroz mehanizme regionalne saradnje, a pre svih Berlinskog procesa", navodi se u platformi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading