CRNA GORA DALA AZIL MILIJARDERU TELEMANU ISMAILOVU! Štite naručioca DVOSTRUKOG UBISTVA!

Autor:

Svet

26.10.2021

05:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milijarder Teleman Ismailov iz Azerbejdžana dobio je politički azil u Crnoj Gori zahvaljujući odluci Višeg suda i to 20 dana nakon boravka u pritvoru.

Republika

Foto: printskrin

Teleman Ismailov je osumnjičen za dva ubistva

 

On je, godinama živeo u Crnoj Gori gde je u vreme vladavine režima Mila Đukanovića našao sigurno utočište do koga nisu mogla doći ruska potera.

Ismailov branilac Miloš Vukanović podneo je predlog za ukidanje pritvora Ismailovu u kojem je naveo da mu je MUP Crne Gore odobrio azil, te da su donošenjem tog rešenja prestali dalji razlozi za boravak njegovog klijenta u spuškom pritvoru.

Ismailov je 1. oktobra uhapšen u Podgorici, a za njim je Rusija raspisala poternicu, zbog toga što je, kako se sumnja, povezan sa organizacijom ubistva dva biznismena na području te zemlje. On se od 4. oktobra nalazio u ekstradicionom pritvoru koji mu je nakon hapšenja odredio Viši sud u Podgorici "zbog opasnosti od bekstva". U međuvremenu je 15. oktobra Crna Gora od Generalnog tužilaštva Rusije dobila zvaničan zahtev za ekstradiciju Ismailova.

Prema pisanju portala Krime Russia, Ismailov je nakon bekstva iz Rusije namerno izabrao Crnu Goru koja ga je tada "štitila od izručenja ruskim vlastima". Taj portal je objavio da je Ismailov vlasnik luksuznog kompleksa u turskoj Antaliji "Mardan palas", najskupljeg hotela u Evropi čija je gradnja koštala 1,5 milijardi dolara. Ismailov se potraživao zbog pokušaja ubistva pop pevača Avrama Rusoa u noći između 18. I 19. avgusta 2006. godine.

- Pod vladom Zdravka Krivokapića postajemo još veća sprdnja od države nego što smo ranije bili. Naručiocu trostrukog ubistva i bosu međunarodne kriminalne organizacije odobren je politički azil u Montenegru - kaže za "Novosti" politički analitičar Igor Damjanović.

Rusi ispituju odbijanje

Ruska agencija Tass objavila da je predsednik Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrokin naložio da se ispitaju razlozi zbog kojih je Crna Gora odbila da izruči Rusiji biznismena Ismailova.

Prema navodima Istražnog komiteta on je 2017. godine stavljen na međunarodnu poternicu zbog utvrđivanja njegove "umešanosti u ubistvo dvojice biznismena".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading