DODIK NIKAD OŠTRIJI: Američka ambasada epicentar nestabilnosti u BiH

Autor:

Svet

21.10.2021

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik označio je Ambasadu SAD u Sarajevu epicentrom nestabilnosti u BiH, što se, kako kaže, vidi i po odnosu prema Kristijanu Šmitu koji je privatno lice u BiH a ne visoki predstavnik po Aneksu 10.

Republika

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Milorad Dodik

Dodik je u izjavi za Srnu ocenio da bi bilo dobro za sve u BiH da američka Ambasada u Sarajevu prestane sa pretnjama i držanjem lekcija o ustavnosti i kršenju Dejtonskog sporazuma.

- Njihove pretnje su, balkanskim vokabularom rečeno, siledžijske. Sve vreme svog delovanja su na fonu muslimanskog projekta BiH, lažno se predstavljajući da navodno prave "funkcionalnu državu", a u suštini rade za muslimane i pravljenje njihove muslimanske države - naveo je Dodik.

Prema njegovim rečima, te njihove priče samo su dokaz više da su oni u stvari Ustavni sud BiH, zajedno sa onima koji su uz stalnu pretnju silom i sankcijama masovno, uporno i cinično kršili Dejtonski sporazum.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading