MILAN KNEŽEVIĆ SASLUŠAVA DRITANA ABAZOVIĆA: Bezbednosna situacija u Crnoj Gori ozbiljna!

Autor: Republika

Svet

20.10.2021

14:05

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević je u svojstvu predsednika Odbora za bezbednost i odbranu zakazao je kontrolno saslušanje potpredsednika vlade Dritana Abazovića, vršioca dužnosti VDT-a Dražena Burića i direktora ANB Dejana Vukšića, zbog, kako navodi, osnovane sumnje da je deo bezbednosnog sektora učestvovao u formiranju kriminalnih klanova.

facebook.com/Demokratski front

Milan Knežević zakazao kontrolno saslušanje Dritana Abazovića

Ocenio je da je zbog toga bezbednosna situacija u Crnoj Gori ozbiljna i da je deo bezbednosnih struktura učestvovao u formiranju klanova, ševrcu cigareta i narkotika.


Došlo je, kazao je, do podela u tim klanovima, i između njih je bilo likvidacija.

Tanjug/AP

Dritan Abazović biće saslušan

Kao jednu od posledica svega naveo je aferu prišluškivanja u Specijalnom državnom tužilaštvu.


- Sad se pojavljuje pitanje - ko je uključen i zobg čega u prisluškivanje u SDT-u i koje su se informacije slale iz SDT-a ANB-u a preko njih i kriminalnim klanovima. Ako napravimo analizu gde se nalaze vođe kriminalnih klanova, i vidimo da ih nema u Spužu, zaključujemo da su institucije zakazale - rekao je Knežević na konferenciji za novinare.

Podsetio je da je DF upozoravao da je deo Agencije za nacionalnu bezbjednost bio uključen u sve aktivnosti nekadašnje opozicije.

Printskrin

Luka Bulatović neposredno pre smrti

- I sada mogu da kažem da je ANB bila umešana u montiranje državnog udara. Paja Velimirović je prvo bio poslat u prostorije ANB-a - kazao je Knežević i dodao:


- Plašim se da ako državni organi odmah ne reaguju, da ćemo na ulici ponovo imati obračune i likvidacije.

Knežević je govorio i o, kako je naveo, lažnom državnom udaru na izborni dan 2006. i nedavnom samoubistvu bivšeg funkconera ANB Luke Bulatovića, koji je iza sebe ostavio video poruku. Snimak možete pogledati OVDE.

Komentari (0)

Loading