KOLINDA OPET U CENTRU PAŽNJE! Grabar-Kitarović ponovo na predsedničkoj funkciji!

Autor: Republika

Svet

11.10.2021

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivša hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izabrana je za predsednicu Komisije Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) za nadzor izbora budućeg domaćina Olimpijskih igara, saopšteno je danas iz MOO.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Kolinda uplovila u sportske vode

Navodi se da će Grabar-Kitarović odmah preuzeti novu dužnost.

Ona će na toj dužnosti zameniti Norvežanku Kristin Kloster Aasen, koja je podnela ostavku nakon što je izabrana u Izvršni odbor (EB).

- Zahvalna sam na ovoj prilici za saradnju s potencijalnim domaćinima na olimpijskim projektima, što će im pomoći u postizanju njihovih dugoročnih ciljeva za razvoj, javno zdravstvo, učestvovanje u sportu i uključivanje - navela je Kitarović.

Želja joj je da, kako kaže, nastavi da radi posao koji je započeti pod rukovodstvom Kristin.

- To je uzbudljiva prilika za razvoj inovativnih načina usmeravanja olimpijskih igara u budućnost i istraživanje izazova s kojima se susreću novi domaćini, poput klimatskih promena - kazala je bivša hrvatska predsednica povodom izbora, prenelis u hrvatski mediji.

Grabar-Kitarović je članica Izvršnog odbora MOO-a od prošle godine, a prema postojećim pravilima krovnog Olimpijskog odbora može obavljati samo jednu dužnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jovan

11.10.2021 17:19

Srbija da zaboravi kandidaturu za olimpijadu dok je čokolinda tu.