NI MRTVI NEMAJU MIRA: Muslimani u Zenici SKRNAVE spomenike na pravoslavnom groblju

Autor:

Svet

09.10.2021

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadgrobni spomenici bračnog para Neđe i Grozde Pavlović, sahranjenih na pravoslavnom groblju Ljubetova, nedaleko od Vranduka kod Zenice, ponovo je oskrnavljen, a fotografije pokojnika na pločama su izlupane kamenjem.

Republika

Foto: ST/Nebojša Mandić

Foto: Ilustracija

Oskrnavljene spomenike danas su zatekle kćerke pokojnika, koje su sa svojim porodicama došle da odaju pomen povodom miholjskih zadušnica.

Prema njihovim rečima, spomenici, koji su nedavno obnovljeni, predmet su dugogodišnjih skrnavljenja od muslimana iz Ljubetova.

One navode da nakon što su tokom ratnih dešavanja Srbi proterani sa ovog područja, među kojima su porodice Mijatović, Spasojević, Todić, niko nije prodao, niti obnovio imanje, a srpska imanja bespravno koriste komšije Horići, pišu Novosti.

Nakon rata, na ovo područje nije se vratila nijedna srpska porodica zbog nemogućnosti održivog povratka.

Pokojni Neđo i Grozda Pavlović imaju tri sina i sedam kćeri koji su rasuti od Doboja, Bratunca, Bijeljine, pa sve do Danske, Amerike i Australije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Leilani

09.10.2021 22:37

A u Prijedoru, jos pre 15 godina, muslimansko groblje kao smetljiste. Bilo me sram proci.

Br1

20.10.2021 04:24

@Leilani - Očistite

vojislav

10.10.2021 17:18

a u centru srbije muslimaski grobovi medju pravoslavce ali pametni ljudi ne ne diraju mrtve i njihove zive ,u tome se rzlikuje pravoslavac od ostalih