KOMŠIĆ U STRAHU OD DODIKA: Njegova politika je POGUBNA, Srpska će platiti cenu njegovog LUDILA!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

09.10.2021

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić rekao je danas da najave člana Predsedništva Milorada Dodika da će Skupština Republike Srpske povući odluke na osnovu kojih su formirane institucije BiH, među kojima i Oružane snage, nema osnova ni u zakonima ni u Ustavu te zemlje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Željko Komšić

- On može da priča šta god hoće, sem da negira genocid, za šta se krivično odgovara. Apsolutno je nebitno šta će on uraditi i šta će da odluči Skupština RS, jer o tome oni ne odlučuju. Takve odluke se mogu eventualno donositi u Parlamentranoj skupštini BiH - poručio je Komšić na konferenciji za novinare nakon Kongresa Demokratskog fronta u Sarajevu, na kojem je ponovo izabran za predsednika stranke.

Dodikovu politiku označio je kao "pogubnu" i zapitao da li njegova najava znači da će, ako u RS bude doneta takva odluka, biti zatraženo da se vojnici iz tog entiteta povuku iz Oružanih snaga BiH.

- Kakvu god odluku Dodik i NSRS donesu, ja vas uveravam da će Oružane snage, Visoko tužilaštvo i Tužilačko veće i sve ono što je u Parlamentarnoj skupštini BiH uspostavljeno, nastaviti da postoji, sa Dodikom ili bez Dodika. On, koliko god da je držao da je bitan, važan i da može sve, postoji nešto što se zove Ustav i zakoni - rekao je Komšić, prenosi Klix.ba.

Upitan o mogućim sankcijama protiv Dodika, Komšić je kazao da je to nešto o čemu odlučuju drugi.

Govoreći o sankcijama Evropske unije, naveo je da se uglavnom sankcionišu finansijski tokovi koji idu do pojedinca, pa bi se moglo dogoditi da, kako je ocenio, "cenu njegovog ludila plati cela Republika Srpska" u smislu prekida dotoka finansijskih sredstava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading