UBICA VEDRANA PULJIĆA I DALJE NA SLOBODI: 12 godina od zločina, porodica i prijatelji i dalje čekaju pravdu (FOTO)

Autor: Republika

Svet

04.10.2021

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošlo je tačno 12 godina od ubistva mladog navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića u Širokom Brijegu, a ubica i dalje je na slobodi dok se čeka na istinu i pravdu.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Ubica Vedrana Puljića i dalje na slobodi

Puljić (24) je ubijem hicem iz pištolja 4. oktobra 2009. godine tokom nereda u Širokom Brijegu uoči susreta istoimene domaće ekipe i Sarajeva.

Iako se prvobitno verovalo da je stradao od oštrog predmeta, obdukcija je pokazala da se radi o hicu iz pištolja. Predstavnici Hercegovačko-neretvanskog kantona i Kantona Sarajevo su u danima nakon ubistva izrazili saučešće porodici te su zatražili da se utvrdi istina o neredima i Puljićevom ubistvu, piše Kliks.

Podsetimo, za ubistvo je prvobitno osumnjičen Oliver Knezović koji je pobegao u Hrvatsku iz pritvora u Širokom Brijegu, a policajci koji su dopustili bekstvo su supendovani. Knezović je uhapšen u Hrvatskoj gdje je 2017. godine izmenjena optužnica prema kojoj se on više nije teretio za ubistvo, nego za pokušaj ubistva i opasnu radnju s obzirom na to da je pucao ne ciljajući nikoga pojedinačno, ali pristajući ubiti barem jednog navijača. Ustanovljeno je da je Knezović oduzeo pištolj policajcu Draganu Vujeviću i prema grupi navijača ispalio deset metaka. Nije utvrđeno da je nekog pogodio, prenosi Srpskainfo.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Za ubistvo Vedrana Puljića prvobitno osumnjičen Oliver Knezović

Optužnica je promenjena nakon 3D veštačenja Vojina Maštruka i kolega iz BiH Brune Franjića i Alije Kotarevića. Veštaci su se složili da je nemoguće utvrditi iz kojeg od 43 oduzeta policijska pištolja su pogođene osobe među kojima je i ubijeni Puljić. Takođe, Maštruko je naveo da Puljić najverovatnije nije pogođen s pozicije na kojoj je bio Knezović, nego s parkinga u sklopu benzinske pumpe.

Nakon svega, slučaj do danas nije rešen, a pravosuđe BiH ni za 12 godina nije gotovo ništa uradilo povodom ovog predmeta.

Inače, najvatreniji navijači FK Sarajevo Horde zla se svog ubijenog člana sete na svakoj utakmici tražeći istinu i pravdu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading