UBIO ZETA JER MU JE MALTRETIRAO SESTRU! Posle 25 godina skrivanja uhapšen u Čitluku!

Autor:

Svet

03.10.2021

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan B. (59) iz Vareša, koji je u Nemačkoj pre 26 godina ubio svog zeta, uhapšen je u sredu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dragan B. jeuhapšen posle 25 godina skrivanja

On je zbog ubistva svog zeta Dražena P., sestrinog muža, bio nedostupan nemačkim pravosudnim organima, između ostalog, jer je menjao mesta prebivališta, i to od Kanade do Hrvatske.

Zanimljivo je da se u BiH vratio pre više od deceniju, gde se kao podstanar skrasio u okolini Čitluka, a jedno vreme bavio se i taksiranjem. U Čitluku ga, piše Avaz.ba, poznaju kao korektnu osobu.

Navodno, Draganova sestra je često bila žrtva nasilnog ponašanja svog muža, a Dragan B. je zeta u nekoliko navrata upozoravao da to ne čini.

Nakon što je saznao da zet nije prestao da zlostavlja njegovu sestru i da ju je, zapravo, i pretukao, automobilom se zaputio u Nemačku, gde ga je pronašao i u njega ispalio pet hitaca iz pištolja. Posle toga je pobegao i godinama se skrivao.

Posle saslušanja u Tužilaštvu HNK, pušten je da se brani sa slobode jer ne postoje razlozi za upućivanje predloga za određivanje pritvora. Budući da ga traže i druge zemlje i da, praktično, nema više gde da se sakrije, nema opasnosti od bekstva.

Zbog velikog protoka vremena ne postoji opasnost od uticanja na svedoke, uništenja dokaza, kao ni da bi mogao da ponovi isto krivično delo koje mu se stavlja na teret.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading