Protiv Draška Stanivukovića podneta KRIVIČNA PRIJAVA: Ovo je razlog!

Autor: Republika

Svet

01.10.2021

21:59

Vlada Republike Srpske podnela je krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića zbog izazivanja panike.

instargam.com/draskostanivukovic

Draško Stanivuković

Prijava je podnesena zbog, kako se navodi, sumnje da je Stanivuković počinio krivična dela protiv zdravlja ljudi i nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

- Stanivuković, koji je ujedno i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, je od 24. do 30. septembra koristio svaku priliku i medijski nastup da prouzrokuje paniku, strah i neizvesnost kod stanovništa Republike Srpske iznoseći lažne i neistinite tvrdnje - saopštila je Vlada RS.

U saopštenju se navodi da se to posebno odnosi na neistinite navode da se u UKC Republike Srpske i drugim zdravstvenim ustanovama pacijentima daje industrijski umesto medicinskog kiseonika.

 

Komentari (1)

Loading
Penzionerj

02.11.2021 11:49

Tako je to kada se daje poverenje mladom, neiživljenim i nestručnim slatkorečivim klincima. Sličan je i ovaj Koštuničin naslednik koji se udružio sa podržavaocima koji su krali državno zlato.