DODIK ZAPRETIO OTCEPLJENJEM! Odmah se oglasili Amerikanci i jedno mu poručili!

Autor:

Svet

28.09.2021

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Člana Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će "zvanična Banjaluka tražiti da se odbiju sve odluke koje je nametnuo visoki predstavnik" u ovoj državi, a ukoliko se ne dogodi da će zvanična Banjaluka proglasiti nezavisnost, naišla je na oštru reakciju Amerikanaca.

Republika

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Milor Dodik je uzburkao strasti u BiH posle najnovije izjave

- Teritorijalni integritet i suverenitet BiH kao jedne države sa dva entiteta i Brčko Distriktom garantovani su Dejtonskim mirovnim sporazumom. Niti Dejton, niti Ustav BiH ne daju pravo na otcepljenje nijednom entitetu - saopšteno je iz Ambasade SAD u Sarajevu, prenela je Fena.

- Odgovorno liderstvo zahteva učešće u vlasti i usvajanje ključnih ekonomskih reformi i reformi za transparentnost kako bi se poboljšao život građana, a ne retrogradne pozive koji nude samo gubitak bilo kakvih šansi u budućnosti - navodi se u saopštenju američke ambasade.

A šta je Dodik rekao pročitajte ovde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Penzionerj

28.09.2021 10:25

Amerikanci su najvece zlo, ubice i keiminalci. Jos im nije jasno da su zadnja rupa na svirali u svetu. Proslo je njihovo junacenje. Kako cete spreciti da se Teksas ne otcepi a bice.

Bara

28.09.2021 18:56

Nas Ustav,Srbije,isto to kaze i ne daje prostora za otcepljenje pa? Zato nama Srbima nema niko pravo da to kaze ako odlucimo tako ce biti.

morski_pas

28.09.2021 18:57

Uhapsit će ga i nestat će u magli.