DODIK ZAPRETIO OTCEPLJENJEM! Odmah se oglasili Amerikanci i jedno mu poručili!

Autor: Republika

Svet

28.09.2021

11:57

Člana Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će "zvanična Banjaluka tražiti da se odbiju sve odluke koje je nametnuo visoki predstavnik" u ovoj državi, a ukoliko se ne dogodi da će zvanična Banjaluka proglasiti nezavisnost, naišla je na oštru reakciju Amerikanaca.

Tanjug/Jadranka Ilić

Milor Dodik je uzburkao strasti u BiH posle najnovije izjave

- Teritorijalni integritet i suverenitet BiH kao jedne države sa dva entiteta i Brčko Distriktom garantovani su Dejtonskim mirovnim sporazumom. Niti Dejton, niti Ustav BiH ne daju pravo na otcepljenje nijednom entitetu - saopšteno je iz Ambasade SAD u Sarajevu, prenela je Fena.

- Odgovorno liderstvo zahteva učešće u vlasti i usvajanje ključnih ekonomskih reformi i reformi za transparentnost kako bi se poboljšao život građana, a ne retrogradne pozive koji nude samo gubitak bilo kakvih šansi u budućnosti - navodi se u saopštenju američke ambasade.

A šta je Dodik rekao pročitajte ovde.

Komentari (3)

Loading
Penzionerj

28.09.2021 12:25

Amerikanci su najvece zlo, ubice i keiminalci. Jos im nije jasno da su zadnja rupa na svirali u svetu. Proslo je njihovo junacenje. Kako cete spreciti da se Teksas ne otcepi a bice.

Bara

28.09.2021 20:56

Nas Ustav,Srbije,isto to kaze i ne daje prostora za otcepljenje pa? Zato nama Srbima nema niko pravo da to kaze ako odlucimo tako ce biti.

morski_pas

28.09.2021 20:57

Uhapsit će ga i nestat će u magli.